Lessons Learnt: Τραυματισμός ναυτικού κατά τον καθαρισμό αμπαριών πλοίου (Βίντεο)

0

Ένα εκπαιδευτικό βίντεο από την ψηφιακή βιβλιοθήκη Lessons Learnt του UK P&I Club, παρουσιάζει τον τον τραυματισμό ενός ναυτικού κατά τη διαδικασία καθαρισμού των αμπαριών ενός πλοίου.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις ψηλές περιοχές του αμπαριού, το πλήρωμα τοποθέτησε τον εξοπλισμό πλύσης υψηλής πίεσης πάνω σε μια φορητή εξέδρα η οποία ανυψωνόταν από τη βάση του αμπαριού, σε ύψος 6 μέτρων, και ήταν προσδεδεμένη στη δομή του πλοίου για μεγαλύτερη ευστάθεια. Παράλληλα, ένα σχοινί ασφαλείας είχε τοποθετηθεί κατά μήκος του αμπαριού, στο οποίο ο ναυτικός που βρισκόταν πάνω στην κινητή κατασκευή μπορούσε να προσαρτήσει μια ζώνη ασφαλείας.

Το πλοίο βρισκόταν εν κινήσει, με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη θάλασσα να χαρακτηρίζονται ήπιες. ‘Οταν χρειάστηκε να μετακινηθεί η εξέδρα, ο ναυτικός έχασε την ισορροπία του και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά.

Το παρακάτω βίντεο, με αφορμή το περιστατικό, προσπαθεί να συμπυκνώσει πράγματα που πρέπει να γίνονται ή να μη γίνονται κατά τη διάρκεια τέτοιων εργασιών, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο τραυματισμοί ναυτικών και ατυχήματα τέτοιου τύπου.

Lessons Leant: Universal Fall in Cargo Hold from TMTV on Vimeo.

Περισσότερα για την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Lessons Learnt του UK P&I Club

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Lessons Learnt του UK P&I Club περιλαμβάνει πραγματικές μελέτες περίπτωσης και χρήσιμα συμπεράσματα από δυστυχή περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι μελέτες περίπτωσης είναι εύκολα προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, είναι εύκολα κατανοητές, ενώ περιλαμβάνουν περιγραφή του περιστατικού, ανάλυση και συμπεράσματα. Αξίζει να αναφερθεί πως οι συγκεκριμένες μελέτες προέρχονται από πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν σε πλοία- μέλη του UK P&I Club.

Η πρωτοβουλία Lessons Learnt πρόσφατα αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο και περιλαμβάνει σύντομα και στοχευμένα εκπαιδευτικά βίντεο που συνοδεύουν τα reports της ενότητας.