Garbage Management Plan: Ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στα πλοία

0

Οι κανονισμοί που περιλαμβάνονται στην MARPOL Annex V αποσκοπούν στη μείωση και στην ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων που καταλήγουν στα θαλάσσια ύδατα από τη λειτουργία των πλοίων.

Η εφαρμογή του «Garbage Management Plan» είναι υποχρεωτική για όλα τα πλοία άνω των 100 GT και για όλα τα πλοία πιστοποιημένα για τη μεταφορά άνω των 15 ατόμων.

Το «Garbage Management Plan» (GMP_ περιλαμβάνει ένα σύνολο γραπτών διαδικασιών αναφορικά με την ελαχιστοποίηση, τη συλλογή, την αποθήκευση, την επεξεργασία και την απόρριψη των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των παραγόμενων απορριμμάτων από τη χρήση του εξοπλισμού στο πλοίο. Η λειτουργία του θα πρέπει να συμφωνεί με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο έγγραφο «2012 Guidelines for the development of garbage management plans», οι οποίες έχουν συνταχθεί από την αρμόδια ομάδα του IMO.

Οι παραπάνω οδηγίες αναφέρονται σε τεχνικές διαχείρισης των απορριμμάτων αναφορικά με τη μείωση στην παραγωγή, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, την επεξεργασία στο πλοίο, την απόρριψη στα θαλάσσια ύδατα (σύμφωνα με τους κανονισμούς) και την απόρριψη σε κέντρο αποδοχής απορριμμάτων σε λιμένες.

Ενδεικτικά:

  • Όταν τα πλοία παραλαμβάνουν την τροφοδοσία, οι ναυτιλιακές εταιρείες να ενθαρρύνουν τους προμηθευτές να αφαιρούν και να ελαχιστοποιούν τις συσκευασίες.
  • Για την παραγωγή απορριμμάτων στο πλοίο, θα πρέπει να καθοριστούν διαδικασίες ώστε το πλήρωμα να κατηγοριοποιεί τα απορρίμματα και, αναλόγως, να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν σε κέντρο υποδοχής απορριμμάτων σε λιμένες.
  • Τα απορρίμματα θα πρέπει να αξιολογούνται και να καθορίζεται η πιο αποτελεσματική διαχείρισή τους.
    Σύμφωνα με την MARPOL Annex V:
  • Το GMP θα πρέπει να καθορίσει άτομο υπεύθυνο για την εφαρμογή και την τήρηση του πλάνου.
  • Το συγκεκριμένο άτομο θα πρέπει να υποστηρίζεται από το πλήρωμα για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής ελαχιστοποίησης, διαχωρισμού και επεξεργασίας των απορριμμάτων.
  • Αναφορικά με τις διαδικασίες συλλογής, θα πρέπει να καθοριστούν οι χώροι υποδοχής, κατηγοριοποίησης, τυχόν επεξεργασίας και αποθήκευσης των απορριμμάτων, καθώς και οι διαδικασίες μεταφοράς τους προς τους συγκεκριμένους χώρους.
  • Οι διαδικασίες επεξεργασίας αφορούν τον καθορισμό του χώρου, των κατηγοριών των απορριμμάτων που πρέπει να επεξεργαστούν και του υπεύθυνου ατόμου για την επεξεργασία και τον ασφαλή χειρισμό του εξοπλισμού.
  • Αναφορικά με την αποθήκευση και την απόρριψη των απορριμμάτων, θα πρέπει να καθοριστούν οι χώροι και οι συνθήκες αποθήκευσης για κάθε κατηγορία, όπως και οι μέθοδοι για την ασφαλή και νόμιμη απόρριψή τους.

Ενδεικτικά, ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει τους κανονισμούς αναφορικά με την απόρριψη, ανάλογα με τα είδη των απορριμμάτων, τον τύπο πλοίου και τη θαλάσσια περιοχή.

GMP Martrix

Πηγή: ΙΜΟ

Για παράδειγμα, σε ένα πλοίο οι τοποθεσίες συλλογής των απορριμμάτων είναι: bridge, day rooms, officer recreation room, cabins, Master’s and Chief Engineer’s offices, cabins, ship’s office, Cargo Control Room, crew recreation room, smoking rooms, galley, officer’s and crew’s change rooms, hospital, Engine Control Room, engine workshop, incinerator.
Ενδεικτικά, τα απορρίμματα κατηγοριοποιούνται ως εξής: plastic, paper, tins/cans/metal, glass, E-waste, cigarettes, medical waste, food waste, cooking oil, operational incineration material, domestic incineration material, incinerator ash.

Έπειτα, ανάλογα με την κατηγορία, ορισμένα απορρίμματα αποθηκεύονται με σκοπό την απόρριψη τους σε κέντρο υποδοχής απορριμμάτων στην ξηρά, άλλα προτού απορριφθούν στην ξηρά επεξεργάζονται στον κλίβανο (incinerator) και παίρνουν τη μορφή στάχτης. Τέλος, εφόσον τα απορρίμματα τροφίμων επεξεργαστούν σωστά (αλεστούν), ακολουθεί η απόρριψή τους στα θαλάσσια ύδατα, εφόσον το πλοίο πλέει στην κατάλληλη περιοχή και απόσταση από την ξηρά, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Συμπερασματικά, να σημειωθεί πως η σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μια κρίσιμη λειτουργία του πλοίου, που απαιτεί υπευθυνότητα και προσοχή. Για τον παραπάνω λόγο συνήθως ανατίθεται στον υποπλοίαρχο (και Β΄ μηχανικό σε ορισμένα είδη απορριμμάτων).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.