Νέα γενιά μονάδων επανυγροποίησης φορτίου LNG

0

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η εταιρεία Wärtsilä γνωστοποίησε την εφαρμογή των δικών της συστημάτων επανυγροποίησης «Compact Reliq» σε δύο υπό κατασκευή LNG carriers που έχει παραγγείλει η νορβηγικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Knutsen OAS Shipping. Τα δύο πλοία ναυπηγούνται στη Νότια Κορέα, σε ναυπηγείο του ομίλου Hyundai Heavy Industries.

Οι μονάδες επανυγροποίησης οι οποίες πρόκειται να εγκατασταθούν λειτουργούν σε κύκλο ψύξης Brayton. Έχουν σχεδιαστεί για την επανυγροποίηση του εξατμιζόμενου LNG φορτίου (Boil-off gas ‒ BOG) καθώς και τη διατήρηση των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών εντός των δεξαμενών φορτίου των πλοίων μεταφοράς και των πλοίων ανεφοδιασμού LNG. Η σχεδίασή τους επιτρέπει τόσο τη διοχέτευση μέρους της ποσότητας του Boil-off gas προς αξιοποίησή του ως καυσίμου σε συμβατούς κινητήρες πλοίων όσο και την επιστροφή του σε υγρή κατάσταση στις δεξαμενές φορτίου.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Operational Performance Improvement and Monitoring (OPERIM) της Wärtsilä, θα προσφέρεται σημαντική υποστήριξη της εξ αποστάσεως επίβλεψης της λειτουργίας των μονάδων Compact Reliq.

Η παράδοση των μονάδων επανυγροποίησης αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2022 και η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας των δύο LNG carriers υπολογίζεται προς τα τέλη του 2022.

Φωτό: www.wartsila.com