Exposure: Μια έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή στη Θάλασσα (βίντεο)

0

Το National Maritime Museum φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας, η οποία παρουσιάζει την καθημερινότητα εν πλω για όσους εργάζονται στη θάλασσα.

Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από όσους εργάζονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η έκθεση φωτίζει αυτό το συχνά ξεχασμένο αλλά αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι άλλωστε γεγονός πως παρότι εξαρτόμαστε σημαντικά από τους ωκεανούς μας για τρόφιμα, ενέργεια και μεταφορές, γνωρίζουμε πολύ λίγα για τις θάλασσες και τη ναυτιλία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Exposure: Lives at Sea» το National Maritime Museum του Ηνωμένου Βασιλείου φιλοξενεί εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο έχοντας ως σκοπό να αναδείξει τους Ωκεανούς και τη Ναυτιλιακή βιομηχανία στο σύνολό της: από τους υφάλους του Μεξικού έως την απομόνωση της Ανταρκτικής.

Με αφορμή την έκθεση, το Μουσείο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο-προεπισκόπηση της έκθεσης, με πλάνα από τον εκθεσιακό χώρο, καθώς και ορισμένες τοποθετήσεις από τον διευθυντή του Μουσείου, κ. Paddy Rodgers, την Public Curator του Lloyd’s Register Foundation κα Laura Boon, καθώς και συνεντεύξεις επιλεγμένων φωτογράφων, τα έργα των οποίων παρουσιάζονται στην έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση φωτογραφίας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Royal Museums Greenwich αποτελείται από τέσσερα ιστορικά μουσεία: το Royal Observatory, το Cutty Sark, το National Maritime Museum και το Queen’s House.