Οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις πλοίων εξ αποστάσεως κερδίζουν διαρκώς έδαφος

0

Ο ιταλικός νηογνώμονας RINA πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη παγκόσμια ενδιάμεση επιθεώρηση με τη χρήση τεχνολογιών αποστάσεως στο bulk carrier «Cielo di Gaspesie», το οποίο διαχειρίζεται η d’Amico Group.

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, το νηολόγιο της Λιβερίας (LISCR) έδωσε το πράσινο φως στον RINA για την πιστοποίηση του πλοίου. Για τη διεξαγωγή της επιθεώρησης, το πλοίο ακολούθησε τις διαδικασίες του ενισχυμένου παγκόσμιου προγράμματος επιθεωρήσεων που προβλέπεται από τον ESP Code. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διεξοδική επιθεώρηση στις δεξαμενές έρματος, καθώς και στις δεξαμενές φορτίου του πλοίου, μέσω της χρήσης drones.

H πρόσφατη έγκριση από το νηολόγιο της Λιβερίας για τη χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης επιθεώρησης του RINA στα πλοία με σημαία Λιβερίας αναμένεται να δώσει το κίνητρο και σε άλλα νηολόγια να υιοθετήσουν τη μέθοδο επιθεωρήσεων εξ αποστάσεως.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία βιώνει μια μόνιμη αλλαγή. Η πανδημία του Covid-19 απλώς επιτάχυνε την αύξηση της ήδη υπάρχουσας ζήτησης για υπηρεσίες εξ αποστάσεως», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του RINA, Paolo Moretti. H ολοκλήρωση της επιθεώρησης σφραγίστηκε με την έκδοση πιστοποιητικού με την αναγραφή σημείωσης «REMOTE» από τον RINA.

Φωτό: RINA

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά