Η καθημερινότητα σε πλωτή πλατφόρμα FLNG (Βίντεο)

0

Οι πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης, αποθήκευσης και επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου αποτελούν αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα εντυπωσιακά πλοία, τόσο λόγω του μεγέθους τους, όσο και χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτουν.

Η Shell διαθέτει τη μεγαλύτερη πλωτή πλατφόρμα αποθήκευσης και επεξεργασίας LNG (Floating Liquefied Natural Gas) στον κόσμο, το Prelude FLNG, το οποίο βρίσκεται στο Browse Basin, λίγο έξω από την ακτή της Δυτικής Αυστραλίας.

Αποστολή των FLNG είναι η επεξεργασία φυσικού αερίου και η μετατροπή του σε υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η ναυπήγηση της συγκεκριμένης πλωτής μονάδας ξεκίνησε 2010, ενώ το Prelude FLNG ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2017.

Με μήκος 488 μέτρων, πλάτος 74 μέτρων και βάρος 600.000 τόνων, το Prelude FLNG, έχει παραγωγική ικανότητα 3,5 εκατ. τόνων LNG ετησίως. Η πλωτή μονάδα περιλαμβάνει 6 δεξαμενές αποθήκευσης LNG, με συνολική χωρητικότητα 220.000 κυβικά μέτρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί -και στο οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Shell- παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τη ζωή εν πλω στο Prelude FLNG.