Τα Χριστούγεννα είναι οι ναυτικοί μας

0

H διεθνής ένωση Nautilus International που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και εκπροσωπεί εργαζομένους σε ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, εγκαινίασε μια νέα καμπάνια, σκοπός της οποίας είναι να καταδείξει τον σημαίνοντα ρόλο των ναυτικών για την έγκαιρη παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων σε μικρούς και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικτυακή πρωτοβουλία «12 Days of Christmas» αποτελεί μια σειρά από βίντεο, στα οποία κάθε φορά εμφανίζεται ένα δώρο που oυσιαστικά μεταφέρουν οι ναυτικοί στους παραλήπτες του.

Είναι γεγονός ότι το 90% των χριστουγεννιάτικων δώρων που παραγγέλνονται από το εξωτερικό καταφθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω θαλάσσης με τον Mark Dickinson, γγ. της Nautilus International να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μας τα φέρνουν οι ναυτικοί».

Ο ίδιος σημειώνει ότι προκαλεί εντύπωση όταν οι άνθρωποι κατανοούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου πραγματοποιείται μέσω θαλάσσης και ουσιαστικά για την πραγματοποίησή του η συχνά υποτιμημένη εργασία των ναυτικών είναι το κυριότερο συστατικό. «Είναι απλό: εάν οι ναυτικοί δεν εργαζόταν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες και δεν στερούνταν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, τα Χριστούγεννα δεν θα ήταν ίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα βίντεο της καμπάνιας «12 Days of Christmas»: