Οι πόλεις-λιμάνια με την καλύτερη ποιότητα ζωής

0

Ο Economist δημοσίευσε την ετήσια κατάταξη με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κάποιος, με αρκετά λιμάνια να βρίσκονται ψηλά στη λίστα, κυρίως σε Αυστραλία και Ιαπωνία.

7 από τις 10 πόλεις που βρίσκονται στην πρώτες θέσεις της λίστας Economist Intelligence Unit είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά λιμάνια τόσο για τις χώρες τους όσο και διεθνώς, αν και την 1η θέση καταλαμβάνει, όπως και πέρυσι, η Βιέννη.

Τρεις πόλεις της Αυστραλίας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα – Μελβούρνη στη 2η θέση, Σίδνεϋ στην 3η, Αδελαΐδα στην 10η, ενώ παράλληλα δύο ιαπωνικές πόλεις, σημαντικά λιμάνια κατατάσσονται επίσης ψηλά στη λίστα – Οσάκα στην 4η και Τόκιο στην 8η.

Ακόμα δύο λιμάνια βρίσκονται μέσα στις πρώτες δέκα θέσεις, ήτοι το Βανκούβερ στην 6η θέση και η Κοπεγχάγη στην 9η. Εξάλλου, άλλες δύο πόλεις της ενδοχώρας του Καναδά «πλασάρονται» ψηλά, το Κάλγκαρι και το Τορόντο.

Στον αντίποδα, στις χειρότερες θέσεις των πόλεων για να ζει κάποιος βρίσκονται μεταξύ άλλων, το Καράκας, το Αλγέρι, η Τρίπολη της Λιβύης, η Ντουαλά, το Λάγκος και η Ντάκα.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά