Διάσωση στον Β. Ατλαντικό από πλοίο της TEN

0

Επιτυχής διάσωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από δεξαμενόπλοιο της εταιρείας ΤΕΝ στον Βόρειο Ατλαντικό και συγκεκριμένα στην θέση Lat 36°245 N – Long 060°30 W.

Συγκεκριμένα το δεξαμενόπλοιο Stavanger TS της ΤΕΝ, υπό την διαχείριση της TCM, έπλεε στις 5 Ιουλίου 2019 στην προαναφερθείσα περιοχή του βόρειου Ατλαντικού όταν έλαβε ένα επείγον μήνυμα από την Αμερικάνικη Ακτοφυλακή και το Κέντρο Επιχειρήσεων Διάσωσης του Norfolk προκειμένου να προσεγγίσει και να παράσχει βοήθεια σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το Stavanger TS της ΤΕΝ άλλαξε αμέσως πορεία και προσέγγισε με τη μέγιστη ταχύτητα στο σημείο που βρισκόταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο διατελούσε σε κίνδυνο. Η επιχείρηση διάσωσης αποπερατώθηκε επιτυχώς στις 18.24 μ.μ. τοπική ώρα. Κατόπιν το δεξαμενόπλοιο συνέχισε την πλεύση του προς το λιμάνι προορισμού του στη Pascagoula της Αμερικής.

Η ταχύτατη ανταπόκριση, ο άριστος συντονισμός και άξια ναυτοσύνη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Stavanger TS υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό ενός νέου καπετάνιου της TEN, του καπτα Σάββα Μαρή, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η ελληνική ναυτιλία φέρει την πρωτιά όχι μόνο σε μέγεθος παγκοσμίως αλλά και σε αδιάληπτη και καθημερινή επίδειξη ναυτοσύνης από την νέα γενιά των αξιωματικών και ναυτικών μας.

Φωτό: ΤΕΝ