Ασφάλεια στη ναυτιλία: αλήθειες και μύθοι στη διαχείριση πλοίων και γραφείων

0

Τα επιμέρους τμήματα μιας ναυτιλιακής εταιρείας, η επίδραση του ISM Code στη λειτουργική διαχείριση πλοίων και γραφείων, αλλά και ο ρόλος του DPA (Designated Person Ashore) ως «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ στεριάς και θάλασσας αναλύθηκαν κατά την τρίτη συνάντηση του Κύκλου Θερινών Διαλέξεων Ναυτιλίας της Isalos.net. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.

Ομιλητές στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν οι κ.κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, Maran Gas Maritime Inc., Γεράσιμος Παπαθανασίου, MSC Manager, ABS και καπτ. Ανδρέας Σ. Γεωργίου, Managing Director, Gregale (Dry Bulk) Shipping και Lecturer στο HMC/ICS Greek Branch.

Ο καπτ. Ανδρέας Σ. Γεωργίου, Managing Director, Gregale (Dry Bulk) Shipping και Lecturer στο HMC/ICS Greek Branch

Ο καπτ. Ανδρέας Σ. Γεωργίου, Managing Director, Gregale (Dry Bulk) Shipping και Lecturer στο HMC/ICS Greek Branch

Κατά την εναρκτήρια εισήγησή του, ο καπτ. Ανδρέας Σ. Γεωργίου τόνισε ότι ο συνδυασμός προσωπικότητας, γνώσεων και ευφυίας είναι απαραίτητος για όσους επιθυμούν να επιτύχουν στον κλάδο της ναυτιλίας. O κ. Γεωργίου παρουσίασε τα σημαντικότερα τμήματα μίας ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ εστιάστηκε στο εμπορικό τμήμα, το οποίο χωρίζεται στο τμήμα «Ναυλώσεων» και στο τμήμα «Sales and Purchases», των οποίων η λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας, καθώς ουσιαστικά «κρατάνε στα χέρια τους τον πλούτο της εταιρείας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Managing Director της Gregale (Dry Bulk) Shipping αναφέρθηκε, επίσης, στο τεχνικό τμήμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας ναυτιλιακής εταιρείας, καθώς ελέγχει ουσιαστικά την ταχύτητα και την κατανάλωση καυσίμων του στόλου, ενώ παρέχει την απαιτούμενη συντήρηση προκειμένου τα πλοία της εταιρείας να παραμένουν αξιόπλοα.
Όσον αφορά το τμήμα «Operations», ο καπετάνιος ανέφερε πως κύρια επιδίωξή του είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους και η ελαχιστοποίηση των οικονομικών ζημιών, ενώ το λογιστήριο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των αποκλίσεων μεταξύ των εκτιμήσεων και των πραγματικών εσόδων. Τέλος, ο καπτ. Ανδρέας Σ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι κύριο μέλημα των ναυτιλιακών εταιρειών θα πρέπει να αποτελεί η φροντίδα των οικογενειών των ναυτικών, κάτι στο οποίο οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες διαπρέπουν.

Ο κ. Γεράσιμος Παπαθανασίου, MSC Manager, ABS

Ο κ. Γεράσιμος Παπαθανασίου, MSC Manager, ABS

Ο κ. Γεράσιμος Παπαθανασίου, κατά την εισήγησή του, εστιάστηκε στην σημασία του κώδικα ISM (International Safety Management) ως προς τη διαχείριση των διαφόρων συστημάτων των πλοίων αλλά και των γραφείων των ναυτιλιακών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανασίου πραγματοποίησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τον ISM Code, ο οποίος άρχισε να ωριμάζει σαν ιδέα το 1992, ως απόρροια πολλών ναυτικών ατυχημάτων, για το 80% των οποίων ευθυνόταν ο ανθρώπινος παράγοντας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου ήταν απαραίτητη η αλλαγή της νοοτροπίας ως προς τον έλεγχο και τη διαχείριση των συστημάτων, καθώς αναφερόμενος στη σημασία της ύπαρξης του ISM Code τόνισε ότι παρέχει υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας αλλά και περιβαλλοντικής προστασίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο management να ανταποκριθεί στις ανάγκες όσων βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Τέλος, ο MSC Manager του ABS αναφέρθηκε εν συντομία και στο ρόλο του DPA, ο οποίος ουσιαστικά έγκειται στην εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των συστημάτων κάθε πλοίου.

Ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, Maran Gas Maritime Inc.

Ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, Maran Gas Maritime Inc.

Ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης της Maran Gas Maritime Inc., πραγματοποίησε διεξοδική ανάλυση του ρόλου του DPA σε μια ναυτιλιακή εταιρεία. Κατά τον κ. Χατζηγρηγόρη, η συμβολή του DPA είναι μεγίστη σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πλοίου και την ομαλή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων μιας ναυτιλιακής εταιρείας, με σκοπό πάντα την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων που προκύπτουν.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες του DPA, ο κ. Χατζηγρηγόρης επεσήμανε ότι ένας καλός DPA θα πρέπει να επισκέπτεται τακτικά τα πλοία της εταιρείας, να γνωρίζει επαρκώς το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων του πληρώματος και να πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκπαιδευτικές συναντήσεις με τα κατώτερα πληρώματα. Ο εσωτερικός έλεγχος με σκοπό να αποφευχθούν ζητήματα ασφαλείας, τα οποία θα βρεθούν μετέπειτα από τις διάφορες επιθεωρήσεις, καθώς και η καταγραφή των συγκεκριμένων ζητημάτων έτσι ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον, είναι επίσης μερικά από τα καθήκοντα του DPA. Σύμφωνα με τον ιδιαίτερα έμπειρο εισηγητή, για την επιτυχία μίας ναυτιλιακής εταιρείας ιδιαίτερη σημασία έχει να ακούσει ο DPA τις απόψεις και τις εκτιμήσεις των καπετάνιων της εταιρείας, προκειμένου να βελτιωθούν τόσο τα συστήματα, όσο και οι διαδικασίες των πλοίων.

Κατά τον κ. Χατζηγρηγόρη, η αγάπη για τη δουλειά, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία είναι τα απαραίτητα προσόντα- εφόδια για έναν πετυχημένο DPA, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «στις μέρες μας μικρή σημασία έχει το ακαδημαϊκό προφίλ ενός υποψήφιου DPA». Σε σχετική ερώτηση που του απευθύνθηκε, σχετικά με την μεταβολή του προφίλ και των αρμοδιοτήτων ενός DPA κατά τα προηγούμενα 20 χρόνια αλλά και στο μέλλον, ο κ. Χατζηγρηγόρης ανέφερε πως το προφίλ ενός DPA έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, ενώ αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες στο άμεσο μέλλον.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών:

pdf-flat

Σταύρος Χατζηγρηγόρης- The Role of DPA

pdf-flat

Γεράσιμος Παπαθανασίου- ISM An introduction

pdf-flat

Ανδρέας Γεωργίου- The departments of a shipping company

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Φωτογραφίες από τη Διάλεξη:

Αρωγοί και υποστηρικτές του Κύκλου Θερινών Διαλέξεων Ναυτιλίας της Isalos.net:

screenshot