Ενισχύουν τη συνεργασία τους HSA και Real Time Graduates

0

Τη στενότερη συνεργασία τους ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων και το Real Time Graduates.

Το Real Time Graduates είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, η οποία λειτουργεί ως ενδιάμεσο στάδιο, ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή και πορεία των αποφοίτων Ναυτιλιακών Σχολών. Σκοπό έχει να τους φέρει σε επαφή με το ναυτιλιακό cluster, το οποίο περιλαμβάνει Ship Management Companies, Shipbroking houses (Chartering & S+P), Classifications Societies, Δικηγορικά Γραφεία, Τεχνικά Γραφεία, Προμηθευτές κ.ά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για Πρακτική εργασία.

Σε αυτό το πλάισιο, διοργανώθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, το πρώτο open house event του Real Time Graduates, στα γραφεία της Ένωσης Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, εγκαινιάζει έναν κύκλο open house events, τα οποία θα διεξαγχθούν από το Real Time Graduates κατά τη διάρκεια του έτους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα open house θα βρείτε εδώ.

Στο πάνελ της εκδήλωσεις συμμετείχαν εκ μέρους της HSA, οι κ.κ. Γιάννης Κοτζιάς, Δημήτρης Κιττές, Σπύρος Καζιάνης, Άγγελος Παύλου, Γιάννης Βάτκας, καθώς και κ. Νίκος Πενθερουδάκης. Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη η κα Σουζάνα Λασκαρίδη, η κα Αμαλία Θεοχαράκη, ο κ. Αλέξης Αγγελόπουλος και ο κ. Πάνος Ζαφέτ .

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν οι προοπτικές των ενδιαφερομένων και υποψηφίων για την ένταξή τους στη ναυτιλιακή κοινότητα των πλοιοκτητριών καθώς και των παραναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Εκτενής αναφορά έγινε στα προσόντα που απαιτούνται, το απαιτούμενο ήθος, την προσήλωση στους στόχους, την απαραίτητη άπταιστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, τη δια βίου μελέτη, τη σωστή συμπλήρωση ενός ελκυστικού βιογραφικού, καθώς και την επιμονή που πρέπει να δείξουν για να πετύχουν το στόχο της ένταξής τους στην οικογένεια της ναυτιλίας.