Επιλέγω Ναυτιλία: Η νέα γενιά συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές της ναυτιλίας

0

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών συναντήσεων της νέας γενιάς με παράγοντες και εκπροσώπους της ελληνικής ναυτικής και ναυτιλιακής κοινότητας διοργανώθηκε με επιτυχία από την εκπαιδευτική πρωτοβουλία Isalos.net, με τη συνεργασία του Real Time Graduates, η πρώτη ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία 2016», στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά. Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας ήταν τα Ναυτικά Χρονικά.

Η ανοικτή εκδήλωση, με προσκεκλημένους κυρίως σπουδαστές ΑΕΝ και φοιτητές ναυτιλιακών ΑΕΙ και ΤΕΙ, είχε σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις και ιδιαιτερότητες της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής καθημερινότητας των νέων, οι οποίοι έχουν ήδη επιλέξει να σταδιοδρομήσουν στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα.

H ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία 2016» διεξήχθη ταυτόχρονα σε δύο κτίρια του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη. Στο κτίριο, που βρίσκεται επί της 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν τους σπουδαστές ΑΕΝ και τους νέους αξιωματικούς του Ε.Ν., ενώ η θεματολογία περιελάβανε εισηγήσεις για τον αξιωματικό του μέλλοντος, τα θέματα λειτουργικής διαχείρισης των εμπορικών πλοίων, την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία, την προσαρμογή στο πλοίο αλλά και την πράσινη ναυτιλία.

Στο κτίριο, που βρίσκεται επί της Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις που αφορούσαν τους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και περιλάμβαναν θέματα όπως η οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων, η ορθή σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, η αξία της θαλάσσιας υπηρεσίας και εμπειρίας, η ναυλαγορά και οι αγοραπωλησίες καθώς και η παρουσίαση της πλατφόρμας «Real Time Graduates».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημερίδας, οι σπουδαστές των ΑΕΝ είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από αξιωματικούς του Γραφείου Σταδιοδρομίας, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή νέων σπουδαστών από τις ΑΕΝ Ασπροπύργου, Κεφαλονιάς, Κύμης, Οινουσσών, Σύρου και Ύδρας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθηγητής Ιωάννης Θεοτοκάς, ενώ την παρακολουθήσαν αλλά και συμμετείχαν ως ομιλητές ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικού Ναυτικού (πάσης τάξεως), στελέχη του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι σπουδαστές των ΑΕΝ είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπρόσωπους ναυτιλιακών εταιρειών σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα στη ναυτιλία.

sponsors