WarRates: Μια “γέφυρα” επικοινωνίας για ασφαλή ναυσιπλοΐα

0

Όταν ένα πλοίο διασχίζει ή πλέει σε μια περιοχή υψηλού πολεμικού κινδύνου (Listed Area), η ετήσια ασφάλισή του παύει να ισχύει και ο πλοιοκτήτης ή ο μεσίτης ασφαλίσεων χρειάζεται να επικοινωνήσει με την ασφαλίστρια εταιρεία για να πληροφορηθεί και να διαπραγματευθεί τις τιμές των επασφαλίστρων.

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της διαδικασίας αυτής «είδαν» οι Βασίλης Γερμανόπουλος, Θανάσης Χαϊκάλης και Κώστας Χαϊκάλης – τρεις νέοι με σπουδές στα Οικονομικά και τα Ναυτιλιακά και εμπειρία στον κλάδο – και δημιούργησαν την πλατφόρμα WarRates.

Η WarRates (www.warrates.com) είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στο χώρο της ασφάλισης πλοίων παγκοσμίως που παρέχει τη δυνατότητα άμεσης, έγκυρης και χρήσιμης πληροφόρησης, στην περίπτωση που ένα πλοίο πρέπει να διασχίσει ή να πλεύσει σε μια περιοχή υψηλού πολεμικού κινδύνου, αποτελώντας τη γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών στην ασφάλιση των πλοίων.

Μέσω της πλατφόρμας ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τα απαιτούμενα στοιχεία του πλοίου που θέλει να ασφαλίσει, ενώ επιλέγει τα συγκεκριμένα είδη κινδύνου για τα οποία επιθυμεί να το ασφαλίσει. Όλη η διαδικασία διαρκεί λίγα μόλις λεπτά. Στη συνέχεια μέσω της εφαρμογής λαμβάνουν ενημέρωση αυτόματα οι εγγεγραμμένοι ασφαλιστές πλοίων, οι οποίοι, αφού κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς κινδύνου, δίνουν τη δική τους προσφορά ασφάλισης ο καθένας μέσω της πλατφόρμας. Η προσφορά βρίσκεται πλέον στη διάθεση του ενδιαφερόμενου για να προχωρήσει στην τελικη απόφαση ασφάλισης του πλοίου εύκολα και γρήγορα.

Η πλατφόρμα WarRates διακρίθηκε στον 6ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, μιας δράσης του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση και στήριξη της δημιουργικότητας και την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. «Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό NBG Business Seeds ήταν πολύ σημαντική πηγή εμπειρίας για την ομάδα μας, καθώς μέσα από αυτόν, δοκιμάσαμε τις αντοχές μας, αξιολογήσαμε την προσπάθεια μας και προσαρμόσαμε το business plan μας. Πήραμε πολύτιμες συμβουλές και feedback, ενώ η όλη διαδικασία μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον της ιδέας μας και της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», δηλώνουν οι εμπνευστές της πλατφόρμας. «Επιπλέον διευρύναμε το δίκτυο επαφών μας, το οποίο θα μας ωφελήσει ως προς την αναζήτηση χρηματοδότησης και εκτός του Διαγωνισμού», συμπληρώνουν.

Αν έχετε κι εσείς μια πρωτότυπη ιδέα που θέλετε να κάνετε πράξη στον τομέα της τεχνολογίας, τώρα είναι η ευκαιρία να το δοκιμάσετε! Ο 7ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας έχει ξεκινήσει και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως και τις 10/10/2016 στις 15.00. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Μπορείτε να δείτε σύντομο βίντεο για την πλατφόρμα Warrates, εδώ.