Είναι καλή επένδυση η φοίτηση σε μια Αμερικανική Α.Ε.Ν.;

0

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, οι απόφοιτοι από το SUNY Maritime College της Νέας Υόρκης κατατάχθηκαν πρόσφατα ως μια από τις υψηλότερα αμειβόμενες ομάδες αποφοίτων σε όλες τις Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία PayScale στην ετήσια έρευνα που έκδωσε, τοποθέτησε την SUNY Maritime College ως το τρίτο καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στις Η.Π.Α. από το οποίο οι μέσες καθαρές απολαβές ενός αποφοίτου μέσα σε 20 χρόνια αριθμούν $945,000, με το MIT και το CALTEC να βρίσκονται στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Αντίστοιχες διακρίσεις έχει λάβει και η συγκεκριμένη ακαδημία και από άλλους φορείς, όπως το CNN Money.

Δεν είναι όμως η μόνη Αμερικανική Α.Ε.Ν. το SUNY Maritime College που βρέθηκε στην λίστα, καθώς και η Massachusetts Maritime Academy βρέθηκε στην 13η θέση με απολαβές ύψους $787,000 για τους αποφοίτους της. 

Αξίζει να αναφερθεί πως οι απόφοιτοι της SUNNY, σε παλαιότερη έρευνα, βρέθηκε πως έχουν τους υψηλότερους μέσους μισθούς μετά την αποφοίτηση σε όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α.

*Οι απολαβές που αναφέρονται παραπάνω είναι το ROI – Return of Investment και υπολογίζονται με την διαφορά των συνολικών απολαβών μείον τα έξοδα φοίτησης στο εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Φώτο: newsday.com