Το “μπάρκο” μέσα από τα μάτια ενός δόκιμου

0

Πώς είναι η ζωή στην θάλασσα; Έχεις πέσει ποτέ σε μεγάλη φουρτούνα; Πόσο μεγάλο είναι το πλοίο; Σε ποιές θάλασσες έχεις ταξιδέψει; Έχεις δει ποτέ φάλαινα; Αυτές και άλλες πολλές είναι οι ερωτήσεις που θέτουν οι στεριανοί όταν τους πεις πως είσαι ναυτικός.

Το θέμα, όμως, είναι πως όσο καλές και αν είναι οι απαντήσεις, αυτές δύσκολα μπορούν να αποτυπώσουν την ίδια την θαλασσινή πραγματικότητα. Καταλαβαίνοντας αυτό το κενό και σε μια προσπάθεια να το καλύψει, ο σπουδαστής της ΑΕΝ Ασπροπύργου Βασίλης Σοφικίτης συνέθεσε μερικά πλάνα από τα υπερατλαντικά του ταξίδια και έφτιαξε ένα δίλεπτο βίντεο. Το βίντεο αποτελεί μια μοναδική συλλογή θαλασσινών εικόνων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις πραγματικές εμπειρίες ενός ναυτικού.

Σκοπός του συγκεκριμένου βίντεο είναι η μεταλαμπάδευση της αγάπης, που νοιώθει ο δημιουργός του, για την θάλασσα και σε άλλους νέους ανθρώπους. Άλλωστε, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά σήμερα η χώρα μας υπάρχουν τομείς, όπως αυτός της Ναυτιλίας, στους οποίους τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!


Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό τη συμμετοχή στον κινηματογραφικό διαγωνισμό SEEFest.