SNAME: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών για ναυτιλιακές σπουδές

0

Το Eλληνικό Tμήμα της Society of Naval Architects and Marine Engineers (SNAME) προσφέρει στα μέλη του μια σειρά από υποτροφίες σε συνεργασία με υψηλού κύρους εκπαιδευτικά ιδρύματα για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη των χορηγών τους.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

1. Υποτροφία MSc in Shipping Management από τo Alba Graduate Business School

Η SNAME σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, προσφέρει μία (1) πλήρη υποτροφία για το MSc in Shipping Management, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Το MSc in Shipping Management είναι ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει στους φοιτητές μια ολιστική και σε βάθος γνώση των σημαντικότερων ζητημάτων της σύγχρονης εμπορικής ναυτιλίας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξέλιξη των πρόσφατων πτυχιούχων και νέων επαγγελματιών, εφοδιάζοντάς τους με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον απαιτητικό και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της ναυτιλίας.

2. Υποτροφία για το μάθημα επαγγελματικής κατάρτισης «ME-C Control System Standard Operation» από την Ακαδημία MAN ES Primeserv

Η SNAME σε συνεργασία με την MAN ES, προσφέρει πέντε (5) υποτροφίες για το μάθημα «ME-C Control System Standard Operation», στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών της Ακαδημίας 2024 για τα μέλη της SNAME.

H αποστολή της MAN ES είναι να προσφέρει κορυφαίες λύσεις στην εκπαίδευση για να υποστηρίξει τους επαγγελματίες της ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο να λειτουργούν με μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, συντηρώντας με επιτυχία τις μηχανές και τον εξοπλισμό τους.

Η εισαγωγή των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων κινητήρων ντίζελ χωρίς εκκεντροφόρο άξονα προχωράει με ταχείς ρυθμούς, με πολλές παραγγελίες κινητήρων ME. Κατά συνέπεια, οι Ναυπηγοί Μηχανολόγοι Μηχανικοί πρέπει να εκπαιδευτούν στην ασφαλή λειτουργία και συντήρηση των κινητήρων αυτών. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε έναν προσομοιωτή ΜΕ, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν ρεαλιστική πρακτική εκπαίδευση.

3. Υποτροφία για το ICS Professional Maritime Programme από το Ελληνικό Παράρτημα του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS)

Η SNAME σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα του ICS, προσφέρει μία (1) πλήρη υποτροφία για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος για το Επαγγελματικό Ναυτιλιακό Πρόγραμμα του ICS.

Το ICS Professional Maritime Programme είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας. Το πρόγραμμα σπουδών διδάσκεται από επαγγελματίες του χώρου και παρέχει στους συμμετέχοντες μια άριστη βάση για επαγγελματική εξέλιξη και άμεση εφαρμογή στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέσω του μαθήματος, οι συμμετέχοντες συμμετέχουν στις εξετάσεις του ICS, Professional Qualifying Examinations, οι οποίες οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας μέλους, ICS Membership, τη μοναδική ναυτιλιακή επαγγελματική πιστοποίησή, με διεθνές κύρος και παγκόσμια αναγνώριση.

4. Γενικές Υποτροφίες από το Ελληνικό Τμήμα της SNAME

Οι υποτροφίες αφορούν τα μέλη της SNAME που κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 θα εγγραφούν σε:

  1. Προπτυχιακά Προγράμματα σπουδών.
  2. Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
  3. Σε υποψήφιους διδάκτορες.

Το ποσό και η έκταση κάθε υποτροφίας διαφέρουν και κάθε αίτηση κρίνεται κατά περίπτωση.

Διαδικασία υποβολής αίτησης για όλες τις υποτροφίες

Υποβάλετε μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (motivation letter) και ένα ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στο snamegreeksection@sname.org.

Το πρόγραμμα υποτροφιών απευθύνεται αποκλειστικά σε ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της SNAME.

Η προηγούμενη συμμετοχή στις δραστηριότητες της SNAME, η ηλικία και η εμπειρία θα θεωρηθούν πλεονέκτημα.

Μετά τον αρχικό έλεγχο, ενδέχεται να ζητηθούν περαιτέρω έγγραφα, καθώς και μια τυπική προσωπική συνέντευξη.

Η αξιολόγηση και η τελική επιλογή των υποτρόφων θα πραγματοποιηθεί από τις αντίστοιχες Επιτροπές Υποτροφιών.

Προθεσμία υποβολής: 30 Ιουνίου 2024.