«Για την προστασία και την διαφύλαξη των ωκεανών μας»: Ένα έργο αφύπνισης

0

H UrbanAct με την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, συνεχίζουν το 2024 το πετυχημένο περσινό πρόγραμμα των δημόσιων τοιχογραφιών για την προστασία και την διαφύλαξη των θαλασσών μας.

Η πρώτη τοιχογραφία για το 2024 υλοποιήθηκε στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Psoman, οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα απο την Ταϊβάν.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Psoman «…το έργο μου εστιάζει στο θέμα της υπεραλίευσης και δείχνει με έναν κωμικό και τραγικό τρόπο ταυτόχρονα, ένα ψάρι που έχει πιαστεί στα δίχτυα να φουσκώνει, για να σηκώσει ψηλά το καράβι που το έπιασε. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί».

Η UrbanAct εδώ και πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που προβάλλουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που “προσφέρουν” το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για μαθητές, δράσεις που συμβάλλουν στη γνώση, στο σεβασμό στο περιβάλλον, στη διαφορετικότητα, στη συνεργασία για αλληλοβοήθεια, στην ίδια τη ζωή.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Τουρισμού, Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε: “Μέσω της εντυπωσιακής τοιχογραφίας «Για την προστασία και διατήρηση των Ωκεανών μας», Vol2, 2024 που δημιουργήθηκε στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά από την UrbanΑct, σε συνεργασία με τον Βέλγο καλλιτέχνη Psoman, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, προσδίδοντας ταυτόχρονα χρώμα και ομορφιά στο σχολείο και την περιοχή. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την UrbanAct για μια ακόμα εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή της στις δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά.”

Η συνέχεια του προγράμματος στα σχολεία του Δήμου Πειραιά θα ανακοινωθεί σύντομα.