Aνανέωση της συνεργασίας SQLearn και Nereus Shipping

0

Η SQLearn, η εξειδικευμένη εταιρεία παροχής online εκπαίδευσης στον τομέα της ναυτιλίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, την τριετή επέκταση της συνεργασίας της με την Nereus Shipping S.A. για την εκπαίδευση του προσωπικού σε 13 δεξαμενόπλοια της εταιρείας. Η ανανέωση των υπηρεσιών που παρέχονται στην Nereus Shipping είναι το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε η SQLearn για το 2024.

Η SQLearn συνεργάζεται με την Nereus Shipping ήδη από το 2020 και όλη αυτήν την περίοδο ανέπτυξαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης των ναυτικών, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του απαιτητικού για την ασφάλεια SMS της εταιρείας, αλλά και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις απαιτήσεις των Rightship και SIRE 2.0, με τα δύο τελευταία να αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Συνδυάζοντας τη μακρά εμπειρία και τη βαθιά γνώση του κλάδου με τις πιο σύγχρονες, ολοκληρωμένες λύσεις, η SQLearn παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες εκπαίδευσης τόσο στα παραπάνω συστήματα όσο και σε μία ευρεία γκάμα κατηγοριών, τόσο εξ αποστάσεως όσο και με φυσική παρουσία. Τις υπηρεσίες αυτές αξιολογούν θετικά και εμπιστεύονται διαχρονικά μερικές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα.

Η SQLearn παρέχει στην Nereus Shipping μία εκπαιδευτική πλατφόρμα με 25 μαθήματα και επιπλέον ένα ειδικό Εργαλείο Παρακολούθησης (Attendances Tool) για την εκπαίδευση με φυσική παρουσία. Τα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως: Ανθεκτικότητα, Θέματα ψυχικής υγείας, Ασφάλεια, Ποιότητα και Περιβαλλοντικά, Πλοήγηση, Υγεία, Υγιεινή Τροφοδοσία, Ασφάλεια Κυβερνοασφάλεια, Μηχανική Ηλεκτρονική, Κοινωνικές δεξιότητες και Μεταφορά φορτίων.

Το Εργαλείο Παρακολούθησης (Attendances Tool), ένα σύστημα τήρησης αρχείου για φυσική εκπαίδευση, όπως ασκήσεις εν πλω, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συνδυάζουν διάφορα εκπαιδευτικά υλικά, όπως αντίγραφα έντυπου ή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, εξυπηρετώντας τις ατομικές προτιμήσεις του καθενός.

Ο καπτ. Κώστας Κανελλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nereus Shipping S.A., δήλωσε: «Καθώς δραστηριοποιούμαστε στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, παγκόσμιο περιβάλλον της ναυτιλίας, η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού μας είναι για εμάς το κλειδί ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να απαντήσουμε στις προκλήσεις της διαρκώς μεταβαλλόμενης βιομηχανίας μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η συνεργασία μας με την SQLearn αποτελεί πλεονέκτημα για εμάς εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας μέσα από αυτήν».

Ο κ. Σπύρος Γκούμας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SQLearn, είπε: «Η καινοτομία και η προσαρμοστικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει τη ναυτιλία –και ιδιαίτερα την ελληνική ναυτιλία– να ηγείται της παγκόσμιας οικονομίας εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι ναυτιλιακές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα μείγμα αναδυόμενων προκλήσεων και συνεχώς εξελισσόμενων αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του κλάδου, η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού τους είναι κεφαλαιώδους σημασία, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μέσα στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τη ναυτιλία. Στην SQLearn είμαστε υπερήφανοι που εδώ και 10 χρόνια έχουμε αναπτύξει υψηλή εξειδίκευση στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης των ναυτικών, προσφέροντας στις ναυτιλιακές εταιρείες καινοτόμες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανανέωση της συνεργασίας μας με την Nereus Shipping S.A. Στόχος μας είναι η συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας μας, αλλά και η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών, ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταποκριθεί, όπως της αξίζει, στις νέες ρυθμίσεις των διεθνών κανονισμών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μία εταιρεία της οποίας η ιστορία ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα, εμπιστεύεται την SQLearn για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα».

Σχετικά με την SQLearn

Η SQLearn ιδρύθηκε το 2006, έχει έδρα τον Πειραιά και είναι η πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία στον χώρο των υπηρεσιών e-learning, με αποκλειστική εξειδίκευση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τον τομέα της ναυτιλίας, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική, την τεχνική υποστήριξη, την εγκατάσταση και παραμετροποίηση πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, καθώς και την παραγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων. Σήμερα, η SQLearn εξυπηρετεί πάνω από 1.000 πλοία, 50.000 ναυτικούς και 150 ναυτιλιακές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ψηφιακά μαθήματα και το σύστημα της SQLearn είναι πιστοποιημένα από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS), τη σημαία της Λιβερίας (Liberian Registry) και κατά τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 27001:2013 από την TÜV AUSTRIA HELLAS. Η SQLearn είναι υπερήφανο μέλος των INTERTANKO, INTERCARGO, HEMEXPO, WIMA, International Propeller Club, The Nautical Institute, όπως και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Κύπρου (Cyprus Shipping Chamber).

Περισσότερες πληροφορίες για την SQLearn θα βρείτε στο www.sqlearn.com