Η ΑΕΝ Ιονίων Νήσων καλωσορίζει τους πρωτοετείς σπουδαστές της

0

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των Ιονίων Νήσων υποδέχθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, τους πρωτοετείς σπουδαστές της σε μια λαμπρή τελετή στις εγκαταστάσεις της.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ Δημήτριος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της πολιτικής ηγεσίας του νησιού, φίλοι και συγγενείς των σπουδαστών και σπουδαστριών καθώς και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας  κ.κ Δημήτριος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, ενώ τους σπουδαστές και τους προσκεκλημένος καλωσόρισε ο διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, Πλοίαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Σιούτης ο οποίος επισήμανε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στη ζωή σας αφού γίνεσθε μέλη της μεγάλης ελληνικής ναυτικής οικογένειας η οποία είναι από τους βασικότερους συντελεστές της Εμπορικής μας Ναυτιλίας και διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας αλλά και στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο».

ΑΕΝ Ιονίων Νήσων

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Σχολής, Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν. Διονύσιος Ρασσιάς, ο οποίος επισήμανε: «Οι Έλληνες ναυτικοί έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς σαν ένας από τους παράγοντες που συντέλεσαν στο θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας κατέχοντας την ναυτοσύνη και τεχνογνωσία. Η θάλασσα, είναι ο χώρος που ο Έλληνας μεγαλούργησε, από αρχαιοτάτων χρόνων. H Ναυτιλία μας αποτελεί, τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στα πέρατα του κόσμου και είναι πηγή πλούτου για την Ελλάδα, στηρίζοντας την Ελληνική Οικονομία με την εισροή συναλλάγματος, την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών αλλά και άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με τις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Το βάρος που φέρεται και εσείς ως αντάξιοι συνεχιστές της μεγάλης ναυτικής μας παράδοσης είναι μεγάλο, γι’ αυτό προσπαθήστε να είστε ανταγωνιστικοί έναντι άλλων εθνικοτήτων μέσω των γνώσεων και δεξιοτήτων. Η ναυτιλία λειτουργεί σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον χωρίς σύνορα με υπέρογκες απαιτήσεις που ορίζονται από  συμβάσεις και κανονισμούς  τόσο σε διεθνές όσο και περιφερειακό άλλα και τοπικό επίπεδο».

Στην τελετή, επίσης, παρευρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας».

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Διοικητής της Ακαδημίας απένειμε τον θυρεό της Ακαδημίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τιμής ένεκεν για την προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα νέου προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου (δεξαμενοπλοίων). Η προμήθεια του προσομοιωτή υλοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το θυρεό παρέλαβε ο Aντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Σταύρος Τραυλός.

Ο θυρεός της Ακαδημίας απονεμήθηκε επίσης τιμής ένεκεν στο Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda Ltd.) για την δωρεά νέου προσομοιωτή «ECDIS/RADAR-ARPA» καθώς και στον κ. Μιχαήλ Φ. Λυκιαρδόπουλο για τον εξωραϊσμό της αίθουσας που εγκαταστάθηκε ο προσομοιωτής. Αμφότερους τους θυρεούς εκ μέρους των δωρητών παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρίας NEDA Maritime Ltd. κ. Γεώργιος Θανόπουλος.