ΑΕΝ Κύμης: Μια λαμπρή τελετή υποδοχής των φερέλπιδων πλοιάρχων Ε.Ν.

0

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Κύμης υποδέχθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, τους πρωτοετείς σπουδαστές της σε μια λαμπρή τελετή στις εγκαταστάσεις της.

εικόνα_Viber_2023-12-02_13-02-51-263

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ, ο γενικός γραμματέας του ΥΝΑΝΠ δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΝΕ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, o Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδος αντιπλοίαρχος Λ.Σ Κωνσταντίνος Φλουρής , ο Λιμενάρχης Κύμης υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Χαράλαμπος Κρυσταλόγιαννης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόφοιτοι της σχολής καθώς επίσης, τοπικοί φορείς, γονείς και οικείοι των σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, ενώ τους σπουδαστές και τους προσκεκλημένος καλωσόρισε ο διοικητής της ΑΕΝ Κύμης, πλοίαρχος Λ.Σ. Πέτρος Μαρωνίτης ο οποίος επεσήμανε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί το ξεκίνημα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας γεμάτη κύρος αλλά και ευθύνη, καθόσον γίνεστε μέλη της Ναυτική Οικογένειας της Πατρίδας μας. Η Εμπορική μας Ναυτιλία κυριαρχεί σε όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς και αποτελεί μία μεγάλη πολιτική, οικονομική και εθνική δύναμη».

εικόνα_Viber_2023-12-02_13-02-51-174

Ενώ προσέθεσε: «Το επάγγελμα αυτό είναι ο φυσικός χώρος στον οποίο ο Έλληνας μεγαλούργησε. Η θάλασσα κράτησε ζωντανό τον Ελληνικό Πολιτισμό και υπήρξε πάντοτε στοιχείο συνυφασμένο με την εθνική μας ανεξαρτησία και την οικονομική πρόοδο του λαού μας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στρέφεται με ενδιαφέρον στην προσπάθειάς σας εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας όλο το φάσμα της Ναυτικής Εκπαίδευση και σας προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις, υψηλής ποιοτικής στάθμης εγγυώμενη τη δημιουργία Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις των θαλασσίων μεταφορών. Είμαι βέβαιος ότι θα δικαιώσετε τις προσδοκίες της Ακαδημίας και των οικογενειών σας και πως θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για την επίτευξη των στόχων σας».

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι σπουδαστές αναφώνησαν υπερήφανοι: «Ζήτω το έθνος! Ζήτω η μεγάλη ελληνική εμπορική ναυτιλία!».

Φωτογραφίες: καπτ. Πέτρος Θωμαΐδης (ΑΕΝ Κύμης)