VANOS S.A. : Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Rightship 3.0

0

Οι νέες απαιτήσεις, ιδιαιτερότητες αλλά και προκλήσεις που θέτουν οι επιθεωρήσεις της Rightship, τόσο για τα πλοία, όσο και για τις εταιρείες διαχείρισης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του workshop που διοργάνωσε η VANOS S.A., σε συνεργασία με τη Lemur Maritime, την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023.

Στο workshop με τίτλο “RightShip Inspection Simplified”, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε δύο time slots στις εγκαταστάσεις της εταιρείας VANOS στον Πειραιά, παρουσιάστηκε η συνιστώμενη λίστα εξοπλισμού και πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα για τη συμμόρφωση ενός πλοίου σύμφωνα με τις επιθεωρήσεις Rightship 3.0.

IMG_0381 copy

Ακόμη, παρουσιάστηκαν λύσεις και προηγμένα εργαλεία για την προετοιμασία των πλοίων και των διαχειριστριών εταιρειών.

Σημειώνεται πως το workshop εστίασε στο νέο ερωτηματολόγιο της Rightship, το οποίο είναι σε ισχύ από τις 30 Ιουνίου 2023, καθώς και στα πρώτα συμπεράσματα που έχουν -μέχρι σήμερα- συγκεντρωθεί από τη διενέργεια επιθεωρήσεων σε πλοία.

Επίσης, ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη τήρησης οργανωμένου αρχείου φορμών και διαδικασιών που τηρούνται στο πλοίο, τα οποία καλύπτουν το 70% μιας επιθεωρήσης Righship, όπως και στην ανάγκη απλοποίησης των ορθών πρακτικών για τα πληρώματα -ανά βαθμό- έτσι ώστε να γίνονται κατανοητοί οι στόχοι των επιθεωρήσεων.

IMG_0361 copy

Στα δύο workshops, τα οποία παρακολούθησε πληθώρα στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, συμμετείχαν ως εισηγητές έμπειρα στελέχη της VANOS S.A. και σύμβουλοι της VANOS – εκπρόσωποι της Lemur Maritime, συμπεριλαμβανομένων των κ.κ.: