Ανδρέας Μαρτίνος: «Η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας»

0

Η Minerva απέδειξε για μια ακόμη φορά την πίστη και αφοσίωσή της στο Χιώτη ναυτικό, διεξάγωντας την καθιερωμένη πλέον δεξίωση στη Χίο. Η δεξίωση προς τιμήν της Χιώτικης ναυτικής οικογένειας της Minerva πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Χανδρής», παρουσία πλήθους Χιωτών ναυτικών και στελεχών της Minerva Marine Inc. και των οικογενειών τους.

Στη δεξίωση συμμετείχαν εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Ανδρέας Μαρτίνος, ο COO της εταιρίας κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, ο Marine Personnel Manager της Minerva Marine Inc. καπτ. Αριστείδης Παϊδούσης, ο Marine Personnel Manager της Minerva Gas Inc. κ. Γεώργιος Μουτάφης, πλήθος στελεχών της εταιρείας, καθώς και ο νέος διευθυντής του γραφείου της εταιρίας στην Χίο, καπτ. Αντώνης Τσαμπαρλής.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, ο οποίος ευλόγησε και την εκδήλωση, ο νέος Δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, κ. Παντελής Βατούσης, η κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Μαρία Λεκάκου, ο Διοικητής της ΑΕΝ Χίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Μάργαρης, καθώς και ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών Πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτριος Κλουμάσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Ανδρέας Μαρτίνος καλωσόρισε τους ναυτικούς της εταιρείας και τις οικογένειες τους και αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά των Χιωτών αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού στην εξέλιξη, ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας σημειώνοντας πως «η Χίος είναι και θα παραμείνει πρώτη στη ναυτιλία». Ο κ. Μαρτίνος τόνισε μάλιστα πως «η δύναμη μας είναι οι άνθρωποι μας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως για τον ίδιο, «η ναυτιλία είναι πάθος».

Ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, CΟO της Minerva Marine Inc. δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στενές σχέσεις που διατηρεί η εταιρεία με τη ναυτική της οικογένεια, σημειώνοντας ότι πλέον ο στόλος της Minerva αποτελείται από 58 δεξαμενόπλοια – πετρελαιοφόρα, 12 φορτηγά πλοία, 5 LNG Carriers -ένα εκ των οποίων φέρει το όνομα «Chios»- ενώ σύντομα θα παραληφθούν 2 ακόμη. Επιπλέον, ο COO της Minerva αναφέρθηκε στην πρόσφατη παραλαβή του πρώτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Minerva «Little Emma», τονίζοντας πως 2 ακόμη αδελφά πλοία αναμένεται να παραδοθούν σύντομα. Ο κ. Δημακόπουλος αναφέρθηκε τέλος στην έμφαση που δίνει η εταιρεία στον ανθρώπινο παράγοντα, εξυμνώντας τη συνεισφορά του Έλληνα Ναυτικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκε συγκινητικό βίντεο με σύντομους χαιρετισμούς και δηλώσεις από πληθώρα ναυτικών της Minerva που βρίσκονταν εν πλω, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο πως η εταιρεία δεν ξεχνά στιγμή τους αξιωματικούς της που πλέουν στις θάλασσες του κόσμου.

Ο καπτ. Αριστείδης Παϊδούσης, Marine Personnel Manager της εταιρείας με καταγωγή από τη Χίο εστίασε στους στενούς δεσμούς του νησιού με την εταιρεία, σημειώνοντας μάλιστα πως η εταιρεία έφτασε να απασχολεί σήμερα περισσότερους από 200 αξιωματικούς Ε.Ν. και 50 δόκιμους αξιωματικούς Ε.Ν. από τη ναυτομάνα Χίο, ενώ σημείωσε πως η Minerva Marine επενδύει πλέον σε όλους τους τύπους πλοίων,και δεν ξεχνά ποτέ στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο κ. Γιώργος Μουτάφης, Marine Personnel Manager της Minerva Gas, ευχαρίστησε με τη σειρά του τις οικογένειες των ναυτικών για την παρουσία τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ιδιαιτέρως σε όσους ναυτικούς απουσίαζαν από την εκδήλωση καθότι βρίσκονται σε ταξίδι.

Ειδική μνεία έγινε επίσης από το σύνολο σχεδόν των στελεχών της Minerva στη σημασία και συνεισφορά του Athina Maritime Training Center, του εκπαιδευτικού κέντρου του ομίλου, στην επιμόρφωση και εκπαίδευση των ναυτικών της εταιρείας, το οποίο μάλιστα κατέκτησε το Βραβείο Ευκράντη 2022 για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση από Προσωπικότητα ή Φορέα.

Φωτογραφία: Ναυτικά Χρονικά / Isalos.net