Κινητήρας της Wärtsilä κάνει το ντεμπούτο στον κλάδο των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων

0

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä αναμένεται να εξοπλίσει με τον νέο του κινητήρα διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG, Wärtsilä 25DF, δύο πολυτελή ιστιοφόρα κρουαζιερόπλοια, τα οποία κατασκευάζονται στο γαλλικό ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique (CdA) για λογαριασμό της Orient Express Silenseas, μέρους του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Μάιο, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της παραγγελίας για τον εξοπλισμό δύο ακόμα πλοίων.

Ο κινητήρας Wärtsilä 25DF αποτελεί τον αποδοτικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον θαλάσσιο κινητήρα στο εύρος ισχύος του. Διαθέτει ένα σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων, σύστημα «common rail» για την έγχυση του καυσίμου καθώς και ένα σύστημα ελέγχου της καύσης. Οι εν λόγω τεχνολογίες προσφέρουν απαράμιλλη πυκνότητα ισχύος και ενισχυμένη απόδοση σε όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου και τις παραγόμενες εκπομπές.

Η παραγγελία περιλαμβάνει για κάθε πλοίο τέσσερις κινητήρες Wärtsilä 25DF, ο καθένας από τους οποίους παράγει ισχύ 2.070 kW στις 1.000 σ.α.λ., τέσσερις μονάδες ελέγχου της πίεσης του αερίου καυσίμου (GVU) και τέσσερα συστήματα Wärtsilä NOx Reducer (NOR) για την επεξεργασία των καυσαερίων των πλοίων.

Ο Wärtsilä 25DF είναι ένας κινητήρας ο οποίος υποστηρίζει τις προσπάθειες απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου, σηματοδοτώντας παράλληλα την αρχή μιας νέας εποχής για τους κινητήρες μεσαίων ταχυτήτων και μικρού διαμετρήματος.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά