Η Sun Enterprises τιμά τους Χιώτες ναυτικούς

0

Οι εταιρείες Sun Enterprises Ltd. και S. Livanos Hellas, συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού, διοργάνωσαν -για μια ακόμη χρονιά- γιορτή προς τιμήν των Χιωτών ναυτικών και των οικογενειών τους, στη ναυτομάνα και γενέθλια γη της οικογένειας, Χίο. Σημειώνεται πως ο Όμιλος στηρίζει διαχρονικά τον Έλληνα ναυτικό, ενώ δεν είναι λίγοι οι Χιώτες αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού που βρίσκονται στο δυναμικό των δύο εταιρειών.

Στο δείπνο, το οποίο έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Chandris, παρευρέθηκαν οι δεκάδες Χιώτες ναυτικοί των δύο εταιρειών με τις οικογένειές τους, τους οποίους και υποδέχθηκαν οι συνεχιστές του οράματος του μεγάλου Ναυτέλληνα Σταύρου Λιβανού, ο κ. Γεώργιος Σ. Λιβανός με τη σύζυγό του κ. Λίτα Λιβανού και ο κ. Σταύρος Γ. Λιβανός, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Sun Enterprises, κ. Γεώργιος Φράγκος.

O κ. Φράγκος, καλωσορίζοντας εκ μέρους της διοίκησης τους προσκεκλημένους, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της Χίου για την ελληνική ναυτιλία, και ευχαρίστησε τους Χιώτες ναυτικούς και εργαζομένους της εταιρείας για την καθοριστική συμβολή τους στην διεθνή καταξίωση της εταιρείας, τονίζοντας πως η εταιρεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

DSC02079e

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Αρχών της Χίου και ειδικότερα: ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο λιμενάρχης Χίου αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Παντελεήμων Βατούσης, οι διοικητές και διευθυντές της ΑΕΝ Χίου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Μάργαρης και κ. Διαμαντής Ανδριώτης και της ΑΕΝ Οινουσσών, πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτρης Κλουμάσης και καπτ. Κώστας Πασσάς, η πολιτευτής κ. Καλλιόπη Γιαννούλου, κ.α.

Σε μια ιδιαίτερη στιγμή της λαμπρής βραδιάς, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών απένειμε στον κ. Γεώργιο Σ. Λιβανό το παράσημο του τάγματος του Αγίου Ισίδωρου, τιμώντας την πολυετή προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Λιβανού έχει υπάρξει διαχρονικός αρωγός της Χίου με πληθώρα έργων από τα οποία ξεχωρίζουν η ίδρυση του Γυμνασίου Θηλέων Χίου από τον αείμνηστο Σταύρο Γ. Λιβανό και η ίδρυση του Λυκείου Καρδαμύλων από τον κ. Γεώργιο Σ. Λιβανό, συνεχίζει δε αδιάλειπτα το κοινωνικό της έργο προς το νησί, μεριμνώντας για τις ανάγκες των ανωτέρω σχολείων καθώς και για σημαντικό αριθμό άλλων κοινωφελών έργων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και αρκετά διευθυντικά στελέχη των εταιρειών και ειδικότερα: ο τεχνικός διευθυντής, κ. Βασίλειος Πεπονής, ο διευθυντής πληρωμάτων, καπτ. Ευστράτιος Τσουκάρης, ο DPA, κ. Χαράλαμπος Κανελλόπουλος, κ.α. Η παρουσία τους αποδεικνύει πως ο Όμιλος βρίσκεται ψυχή τε και σώματι στο πλευρό του Έλληνα ναυτικού. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι εταιρείες ναυτολογούν στρατηγικά άντρες και γυναίκες δόκιμους, προετοιμάζοντας την επόμενη γενιά φερέλπιδων αξιωματικών Ε.Ν., τόσο για τα πλοία, όσο και τα γραφεία του ομίλου.

Φωτό: Σταύρος Παπαγιαννάκης