Η Safe Bulkers, Inc κάνει πράξη τα όνειρα νέων για σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια

0

Η Safe Bulkers, Inc και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, κ. Πόλυς Β. Χατζηωάννου, συνεχίζουν με συνέπεια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για Κύπριους πολίτες ή Έλληνες πολίτες εγκατεστημένους στην Κύπρο, που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της ναυτιλίας. Η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν συνολικά 10 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και κοινωνικά κριτήρια για σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ύψους 10,000 Ευρώ έκαστη. Από τις 10 υποτροφίες, οι 8 αφορούν σε Προπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα Πανεπιστήμια του Cambridge, Newcastle, του Southampton, του Strathclyde καθώς και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ περιλαμβάνονται και 2 υποτροφίες για Μεταπτυχιακή φοίτηση στα Πανεπιστήμια της Φλόριντα και του City University of London.

IMG_2501

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας και ο κος Στέλιος Θεοφίλου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Πρώτος Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Safe Bulkers, Inc., κος Πόλυς Β. Χατζηωάννου, δήλωσε:

«Σήμερα επιβραβεύουμε την αριστεία και τους κόπους των νέων μας που βρίσκονται στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας και ενδιαφέρονται για μία καριέρα στον χώρο της ναυτιλίας. Είμαστε περήφανοι που μέσω αυτού του προγράμματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζουμε τους νέους μας δίνοντάς τους την ώθηση που χρειάζονται καθώς και ένα επιπλέον κίνητρο για να επιτύχουν τους στόχους τους και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων τους αλλά και στην κυπριακή και ελληνική ναυτιλία. Στο πρόσωπο των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκεται το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας και ναυτιλίας. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά στην ακαδημαϊκή τους αυτή προσπάθειά και να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση και προετοιμασία τους ως ικανά μελλοντικά στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών του τόπου μας με σημαντικές και προσοδοφόρες προοπτικές ανέλιξης και καταξίωσης».

Κατά τη διάρκεια δε της ομιλίας του αναφερόμενος στην Κυπριακή σημαία και τη νέα λίστα επιδόσεων του Paris MoU, ο κ. Χατζηωάννου σημείωσε πως «Η Κυπριακή σημαία έχει αναδειχθεί ως κυρίαρχη και αξιόπιστη επιλογή υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ισχυρών επιδόσεων ανάμεσα στα κορυφαία νηολόγια παγκοσμίως. Σήμερα, το Κυπριακό νηολόγιο έχει αναρριχηθεί στην 8η πλέον θέση παγκοσμίως στην επικαιροποιημένη Λευκή Λίστα του Paris MoU, με άλλα μεγαλύτερα νηολόγια να βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες θέσεις και κάποια από αυτά μάλιστα εκτός Λευκής Λίστας. Η εντυπωσιακή αυτή άνοδος αποτελεί απόδειξη των συντονισμένων προσπαθειών που συντελούνται από όλους τους Φορείς της Κυπριακής ναυτιλίας για την ενδυνάμωση του κυπριακού νηολογίου και της κυπριακής σημαίας και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται, κυρίως, στην τεχνογνωσία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας των κυπριακών πλοίων» και πρόσθεσε ότι «Στην κοινή αυτή προσπάθεια καθοριστική είναι η συμβολή της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών που με διαχρονική παρουσία και ποιοτική δυναμική στο κυπριακό ναυτιλιακό γίγνεσθαι συνεισφέρει σημαντικά στη διαφύλαξη αλλά κυρίως στην ανάδειξη και ενδυνάμωση της κυπριακής σημαίας.»