Πολεμικό Ναυτικό: Εκπαίδευση εν πλω για τους ναυτικούς δόκιμους

0

Ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου ο ετήσιος θερινός εκπαιδευτικός πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με τη φρεγάτα «Σπέτσαι» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς», τα οποία κατέπλευσαν στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά.

Στον θερινό εκπαιδευτικό πλου, που διήρκησε από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, εκτελέστηκαν γυμνάσια και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο της πρακτικής εν πλω εκπαίδευσης και της απόκτησης ναυτικής εμπειρίας από τους ναυτικούς δόκιμους.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» κατέπλευσαν διαδοχικά στα λιμάνια της Μάλαγα στην Ισπανία, του Πόρτο στην Πορτογαλία, της Βρέστης στη Γαλλία, της Βαλέτα στη Μάλτα και της Λεμεσού στην Κύπρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στον φετινό θερινό εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 159 ναυτικοί δόκιμοι, 8 σπουδαστές ετέρων στρατιωτικών σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) καθώς και 2 αλλοδαποί σπουδαστές από τη Ρουμανία.