Κράτει! Άνθρωπος στη Θάλασσα: Η σιωπηλή κραυγή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

0

Οι φοιτητές του Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, καθώς και η κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθ. Μαρία Λεκάκου φωνάξαν σιωπηρά «Κράτει! Άνθρωπος στη Θάλασσα», εκφράζοντας έτσι τη θλίψη τους για τον αποτρόπαιο χαμό του Αντώνη Καργιώτη, πριν λίγες ώρες.

Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, οι φοιτητές, σε μια συμβολική κίνηση, σχημάτισαν τη φράση «Κράτει! Άνθρωπος στη Θάλασσα». Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι νέοι και οι νέες -εμμέσως πλην σαφώς- επεσήμαναν πως στο επίκεντρο των θαλασσίων μεταφορών είναι ο άνθρωπος. Ειδικά στην ακτοπλοϊα, βασική προτεραιότητα δεν ειναι μόνο η ασφαλής μεταφορά επιβατών, αλλά και η προάσπιση και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά με την πρωτοβουλία, η καθ. Μαρία Λεκάκου δήλωσε «Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δουλεύουμε απο την ίδρυση μας για τη δημιουργία και την εμπέδωση συνείδησης ευθύνης ασφάλειας και λογοδοσίας! Δίνουμε βαρύτητα στη συνοχή της κοινότητας και στην ανθρωπιά. Ειδικά μετά από αυτή την αποτρόπαια πράξη που προσβάλλει τη ναυτική περηφάνεια και την ανθρωπιά όλων μας, θεωρήσαμε οτι επιβάλλεται να στείλουμε ενα μήνυμα για τον άνθρωπο, τη θάλασσα αλλά και τον συνάθρωπο. Δεν ειναι μια φωτοβολίδα, αλλά μια μαύρη κουκίδα στο ταξίδι μας και μια θρηνητική κραυγή για τον Αντώνη, που χάθηκε στα νερα του λιμανιού του Πειραιά».

Σε σχετική ανάρτηση της η καθ. Ελένη Θανοπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανέφερε σχετικά απευθυνόμενοι στους φοιτητές του Πανεπιστημίου «Για αυτό βαζουμε τα θέματα που βαζουμε, την αρνητική βαθμολογία στα λάθη και χειρισμούς που μπορεί να αποβούν μοιραίοι, γι αυτό έχουμε τη ζωή και το περιβάλλον πρώτες προτεραιότητες και σας λέμε στην αρχή της εξέτασης για τη βαρειά ευθύνη του ναυτιλιακού στελέχους να υπηρετήσει την προστασία τους».