Με πλοία της Danaos ταξιδεύουν οι φοιτητές του ΜΠΣ «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία»

0

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία» (ΔΙΝΕΤ) και της εταιρίας DANAOS SHIPPING CO LTD, ανακοινώνεται η διεξαγωγή σειράς εκπαιδευτικών ταξιδιών, στα οποία φοιτητές και φοιτήτριες του Προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με τα πλοία της εταιρείας για διάστημα έως και μια εβδομάδα, με πλήρη υποστήριξη από την εταιρία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο πλοίο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε επίπεδο λειτουργιών, εργασιών, διαδικασιών και κουλτούρας τόσο εν πλω όσο και στο λιμάνι.

Στις 10 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των φοιτητών/τριών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΔΙΝΕΤ που θα συμμετέχουν στο πρώτο ταξίδι, με τα στελέχη της εταιρίας, ώστε να ενημερωθούν για θέματα ασφαλείας και συμπεριφοράς πάνω στο πλοίο. Επίσης οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη των Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού και Πληρωμάτων της εταιρίας, να ενημερωθούν για τρέχοντα θέματα και να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους (φόρμα και παπούτσια εργασίας). Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στον προσομοιωτή γέφυρας της εταιρίας και να κατανοήσουν βασικές λειτουργίες του πλοίου.

Εικόνα2

Τα πρώτα τρία ταξίδια έχουν προγραμματιστεί για τους μήνες Αύγουστο και Οκτώβριο του 2023. Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία» που εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία και θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της παραμονής σε πλοία είναι οι Γεωργοπούλου Αρχοντία, Κανακάκη Μαρία-Ειρήνη, Μαργέτη Κατερίνα, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος, Ράπτης Δημήτρης, Σιγέρη Χριστίνα και Σιφναίου Βασιλική.

Εικόνα3

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών και ο Διευθυντής του ΔΙΝΕΤ Καθηγητής Γιάννης Θεοτοκάς ευχαριστούν θερμά τους Δρ. Ιωάννη Κούστα, President & CEO, και κ. Ηρακλή Προκοπάκη, Vice President & COO, οι οποίοι, στο πλαίσιο της προσέγγισης της DANAOS SHIPPING CO LTD για την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, καθώς και τα στελέχη της διοίκησης Δημήτρη Βασαλάκη (HR & Training Director), Χρήστο Σιαλακούμα (Crew Director), Κωνσταντίνο Γραμμόζη (Crew Fleet Operator) και Νικόλαο Πολυμέρη (Deputy Training Manager) για την εξαιρετική συνεργασία στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Τον συντονισμό εκ μέρους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Λαγούδης.