Νηολόγιο και εκπαίδευση, οι προτεραιότητες του υπουργού Ναυτιλίας

0

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε μια κίνηση -ενδεικτική του ουσιαστικού αλλά και συστηματικού διαλόγου που θέλει να διατηρήσει με το σύνολο της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας- συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στα γραφεία του συλλογικού φορέα εκπροσώπησης του ελληνικού εφοπλισμού.

Εθιμοτυπικά, οι φορείς εκπροσώπησης εφοπλισμού και ναυτεργασίας επισκέπτονταν μέχρι πρόσφατα τους νέους υπουργούς Ναυτιλίας, στα γραφεία τους εντός του υπουργείου, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης επέλεξε, στο πλαίσιο εξωστρέφειας της κυβέρνησης, να συναντήσει τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων της ναυτιλίας στις έδρες των φορέων που τους εκπροσωπούν.

Κατά τη συγκεκριμένη επίσκεψη αυτή σήμερα, ο υπουργός παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., υπό την Προεδρία της κ. Μελίνας Τραυλού.

202307041632192743-640x386

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι παρόμοια επίσκεψη θα ακολουθήσει στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι οι δύο σημαντικότερες πολιτικές προτεραιότητές του θα είναι η στήριξη του ελληνικού νηολογίου αλλά και ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε τα εξής: «Με χαρά βρέθηκα σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ευχαριστώ την Πρόεδρο Μελίνα Τραυλού & όλα τα μέλη του Δ.Σ για τη θερμή υποδοχή. Στόχος μας η Ελληνική Ναυτιλία να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική, να ενισχυθεί η ελληνική σημαία και ο παγκόσμιος πρωταγωνιστικός της ρόλος».