Hellenic Management Center & Queen Mary University: Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα Ναυτικού Δικαίου

0

Το Hellenic Management Center ανακοινώνει την έναρξη ενός καινοτόμου προγράμματος Ναυτικού Δικαίου – Executive Course in Shipping Law – που παρέχεται σε συνεργασία με το Queen Mary University of London για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες των επαγγελματιών της ναυτιλιακής αγοράς.

Το Executive Course in Shipping Law είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες της ναυτιλίας που επιδιώκουν να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις και κατανόηση του ναυτικού δικαίου ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του επαγγέλματος τους και να διαχειρίζονται ή να αποφεύγουν κάθε νομικό ζήτημα που προκύπτει.

Δεν απαιτείται προηγούμενη νομική γνώση για την παρακολούθηση, καθώς περιλαμβάνεται μια εισαγωγή στις γενικές αρχές του Αγγλικού Δικαίου και καλύπτονται όλα τα νομικά θέματα που διέπουν τη ναυτιλία:

  • Introduction to Maritime Law
  • Charterparties and Bills of Lading
  • Introduction to Carriage of Goods by Sea
  • Admiralty and Wet Shipping Law
  • Marine Insurance Law
  • Dispute Resolution

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, διαδικτυακά με συνολική διάρκεια 27 διδακτικών ωρών σε διάστημα 5 εβδομάδων. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου 2023.

Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος

  • Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Προσωπικό: Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και νομικοί επαγγελματίες με εκτεταμένη εμπειρία στο ναυτιλιακό δίκαιο θα παρέχουν πολύτιμη καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η τεχνογνωσία τους διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν την υψηλότερη ποιότητα εκπαίδευσης και πρακτικές γνώσεις.
  • Διαδραστική μάθηση: Το μάθημα συνδυάζει θεωρητικές βάσεις με ομαδικές συζητήσεις και διαδραστικές μελέτες περίπτωσης σε real-life παραδείγματα. Αυτή η προσέγγιση μάθησης ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να εφαρμόζουν νομικές έννοιες σε πρακτικές καταστάσεις, ενισχύοντας τη βαθύτερη κατανόηση της δυναμικής του ναυτιλιακού δικαίου.
  • Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών: Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ναυτιλιακών νομικών θεμάτων στους εμπορικούς τομείς των ναυλώσεων, των φορτωτικών, των ναυτασφαλίσεων και της επίλυσης διαφορών.

Το Executive Course in Shipping Law είναι ιδανικό για στελέχη chartering and operations, shipbrokers, claims handlers and marine insurance professionals, commodity traders, freight forwarders, master mariners, πτυχιούχους/φοιτητές νομικής ή οποιονδήποτε επαγγελματία της ναυτιλίας που θέλει να αποκτήσει νομική γνώση.

Το Hellenic Management Center παρέχει, από το 1999, ναυτιλιακή επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση. Μέσω των προγραμμάτων του, έχει καθιερωθεί ως το Κορυφαίο Κέντρο Ναυτιλιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Από το 2003 εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα τον διεθνή φορέα ναυτιλιακής επαγγελματικής  εκπαίδευσης Institute of Chartered Shipbrokers.

Το Queen Mary University of London είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος του Russell Group των κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Center for Commercial Law Studies (CCLS) ειδικεύεται στην έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε όλους τους τομείς του εμπορικού δικαίου, παρέχοντας ακαδημαϊκά προγράμματα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολιτικής και δικαίου και παρέχουν ένα ανεκτίμητο πόρο για το νομικό επάγγελμα, τη βιομηχανία και το εμπόριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ ή να επικοινωνήστε με το Hellenic Management Centre μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@helmc.com ή στο τηλ.: +302104125945.