BLUEAIR: Συνέδριο με θέμα τη Γαλάζια Οικονομία στη Χίο

0

Το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Isalos.net διοργανώνουν συνέδριο στη Χίο, με θέμα «Καινοτομία & Γαλάζια Οικονομία: Ο ρόλος τους στη βιώσιμη ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, και ώρα 18:00-21:00, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» (Μ. Λιβανού 51, Χίος).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, φορείς της γαλάζιας οικονομίας που εκπροσωπούν τη δημόσια διοίκηση, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, τη ναυτιλία και την Κοινωνία των Πολιτών, θα συμμετέχουν σε συζήτηση πάνω στις προτεραιότητες και στα διαθέσιμα εργαλεία για την υιοθέτηση γαλάζιων πρακτικών και καινοτομιών για τη γαλάζια οικονομία των παράκτιων περιοχών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

Η δια ζώσης συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή εδώ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ψηφιακά. Η φόρμα εξ’ αποστάσεως συμμετοχής στην εκδήλωση (μέσω Zoom) είναι διαθέσιμη εδώ.

Σημειώνεται πως πιστοποιητικό παρακολούθησης θα αποσταλεί αποκλειστικά σε όσους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν την εκδήλωση δια ζώσης.

Σχετικά με το πρόγραμμα BLUEAIR

Το συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα BLUEAIR, στο οποίο συμμετέχει το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ως Εταίρος Έργου και σκοπός του είναι να συνεισφέρει στη βελτίωση των ικανοτήτων των φορέων της γαλάζιας οικονομίας και στην ενίσχυση της διαπεριφερειακής συνεργασίας προς τη Γαλάζια Καινοτομία στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του:

INTEREG Blue Economy

Διοργανωτές:

Screenshot 2023-05-09 at 5.12.11 PM