DNV: Βραβείο αριστείας σε αποφοίτους του ΕΜΠ

0

Στη βράβευση των κορυφαίων αποφοίτων της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το έτος 2021-2022 προχώρησε ο νηογνώμονας DNV.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο πρύτανης του ΕΜΠ, καθ. Ανδρέας Μπουντουβής, και ο κοσμήτορας της σχολής, καθ. Γεώργιος Ζαραφωνίτης. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουντουβής, η βράβευση αυτή δεν ανταμείβει μονάχα τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν οι φοιτητές αλλά και την ποιότητα των γνώσεών τους.

Ο κ. Ιωάννης Χιωτόπουλος, Senior Vice President και Regional Manager νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική του DNV Maritime, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία βιώνει σημαντικές αλλαγές, οι οποίες δεν επηρεάζουν μόνο το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και την οικονομία και την κοινωνία συνολικά. Συνεπώς, η επένδυση στους ηγέτες του αύριο είναι κρίσιμη».

Παράλληλα, τα βραβεία αριστείας καταδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του DNV και του ΕΜΠ. Άλλωστε, πολλοί εργαζόμενοι του DNV είναι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο DNV συνεισφέρει στην ανάπτυξη των ναυπηγών, καθώς δίνει την ευκαιρία σε νέους, μέσω πρακτικής άσκησης, να αποκτήσουν εμπειρία τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τους χειμερινούς μήνες τούς προσφέρει δωρεάν σεμινάρια.