«Επιβραβεύουμε την αριστεία»: Αριθμός-ρεκόρ υποτροφιών από την ΕΕΕ

0

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, διαχρονικά, θέτει στο επίκεντρο του κοινωνικού της έργου τον τομέα της Παιδείας και τη χορήγηση υποτροφιών, στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, «+ΕΝΩΣΙΣ για την Παιδεία», προσφέρει 100 υποτροφίες, για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης.

IMG_9121 (1)

Η χορήγηση των 100 υποτροφιών αποτελεί το πιο διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτυπώνει έμπρακτα πως η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική κοινωνία είναι πάντα μαζί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω του συλλογικού της οχήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και μόνο τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πάνω από €80.000.000 στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, επισιτιστικής βοήθειας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς και στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το 2022 από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το εισρέον ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε τα 23 δισ. ευρώ. Και επισήμως, λοιπόν, η ναυτιλία είναι ο σημαντικότερος πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας. Επομένως, είναι σημαντικό, όχι μόνο να τον διατηρήσουμε, αλλά και να τον ενισχύσουμε».

Η κ. Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας σήμερα, στην επίσημη ανακοίνωση του ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ένωσής μας. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, τιμής και υπερηφάνειας.

»ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, γιατί ελληνική ναυτιλία σημαίνει και συνένωση της ναυτιλίας μας με την κοινωνία, θετικό πρόσημο για το κοινό καλό, για το καλό της πατρίδας μας. Η εθνική ευεργεσία είναι ιστορικά ταυτισμένη με τον ελληνικό εφοπλισμό. Η προσφορά στην πατρίδα είναι συνεπής, αθόρυβη, με πίστη και αποτέλεσμα.

»Επιπλέον, ως κλάδος, είμαστε, o μόνος, και με συλλογικό όργανο κοινωνικής αλληλεγγύης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΕ, μέσω αυτού του οργάνου, έχει προσφέρει, μόνο τα τελευταία χρόνια, πάνω από €80 εκατ., υλοποιώντας σημαντικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

»Η Παιδεία και το Πρόγραμμα Υποτροφιών, εδώ και τρεις δεκαετίες, βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με το κοινωνικό αποτύπωμα της Ένωσής μας. Αναγνωρίζουμε την αξία, επιβραβεύουμε την αριστεία, τιμούμε διαχρονικά τη νέα γενιά. Για αυτό η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα τιμής. Αλλά και ταυτόχρονα ανοιχτής πρόσκλησης συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών μας.

»Είναι όμως, και ημέρα υπερηφάνειας. Για τους συναδέλφους, που συνενώνοντας τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάσαμε τον ετήσιο αριθμό υποτροφιών της Ένωσής μας.

»Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί 100 υποτροφίες, για το έτος 2023. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της Ένωσής μας. Στηρίζουμε δυναμικά τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, που πιστεύουν στον εαυτό τους, επενδύουν στις δεξιότητές τους, ονειρεύονται, διεκδικούν τα θέλω τους, ακολουθούν το όραμά τους και εμείς είμαστε δίπλα τους.

»Το δικό μας, ηχηρό μήνυμα που στέλνουμε, από εδώ, από το κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας, τον Πειραιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι οι νέες και οι νέοι μας είναι το πρόσημο ΣΥΝ, είναι το ΣΥΝ στην ναυτιλία μας, το ΣΥΝ στην κοινωνία μας. Είναι το θετικό πρόσημο στο μέλλον μας».

Η εκδήλωση, τιμής ένεκεν, ολοκληρώθηκε με μηνύματα υποτρόφων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους που αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του προγράμματος υποτροφιών της Ένωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο εδώ.

20230321-DSC_2108

IMG_9039

Φωτό: ΕΕΕ, Ναυτικά Xρονικά / Ιsalos.net