O καθ. Max Mejia, νέος πρόεδρος του World Maritime University

0

Μετά από μια απαιτητική διαδικασία επιλογής, ο καθ. Max Mejia επιλέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Πρύτανη του πανεπιστημίου, για να διαδεχθεί την Δρα Cleopatra Doumbia-Henry στην προεδρία του World Maritime University (WMU), που βασίζεται στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο καθ. Max Mejia, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, είναι καθηγητής Εταιρικής Διακυβέρνησης, Πολιτικής και Διοίκησης στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (WMU) από το 1998. Κατέχει την έδρα του Nippon Foundation, καθώς και τη θέση διευθυντή του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών του World Maritime University.

Ο καθ. Max Mejia έχει συμμετέχει στη συγγραφή 70 και πλέον δημοσιεύσεων (άρθρα περιοδικών, πρακτικά και περιλήψεις συνεδρίων) και 11 βιβλίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η θαλάσσια πολιτική, το ναυτικό δίκαιο, η πολιτική ναυτικής εργασίας και ασφάλειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Είναι απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών (Annapolis, Maryland, Η.Π.Α.) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών -ανάμεσα σε άλλα- από το Fletcher School (Tufts University, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ) και από το World Maritime University (Μάλμε, Σουηδία). Ο καθ. Max Mejia είναι κάτοχος διδακτορικού στο Δίκαιο για τη Ναυτική Ασφάλεια από το Lund University στη Σουηδία.

Αναμένεται ότι ο καθ. Mejia θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου στις 29 Ιουνίου 2023, όταν και λήγει η θητεία της Δρος Doumbia-Henry.