Πανεπιστήμιο Πειραιά: Ορκωμοσία αποφοίτων του Μεταπτυχιακού στη Ναυτιλία

0

Σε ειδική Τελετή που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Ναυτιλία, του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στην λαμπρή Τελετή το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και ιδρυμάτων της ναυτιλίας, στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας, καθηγητές, συγγενείς και φίλοι των αποφοιτήσαντων φοιτητών.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι το αρχαιότερο στην Ελλάδα στον κλάδο της Ναυτιλίας, καθώς μετρά ήδη 23 χρόνια ζωής, ενώ είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο στον κλάδο. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο  κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, καθ. Άγγελος Παντουβάκης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστημίο Πειραιώς, ένα στα δύο στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην Τελετή ορκομωσίας χαιρέτισαν τα φερέλπιδα στελέχη του κλάδου και τις οικογένειες τους, ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθ. Μιχάλης Σφακιανάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης (μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος), ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος, ο πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, κ. Αντώνης Βενιέρης, το μέλος Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Δωρεών και Υποτροφιών του Propeller Club, κα. Κατερίνα Σταθοπούλου, ο κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, καθ. Άγγελος Παντουβάκης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, καθ. Ιωάννης Θεοτοκάς, καθώς και η διευθύντρια του ΠΜΣ στη Ναυτιλία, καθ. Μαρία Μποϊλέ.

Κατά τον χαιρετισμό της, η διευθύντρια του ΠΜΣ στη Ναυτιλία καθ Μαρία Μποϊλέ  αφού ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους στην Τελετή Καθομολόγησης των αποφοίτων αλλά και για τη συνεχή συνεργασία και στήριξη των δράσεων του Προγράμματος, που ενισχύουν την ποιοτική εκπαίδευση και το φέρνουν πιο κοντά στη ναυτιλιακή αγορά, συνεχάρη τους νέους απόφοιτους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Αξίζει να αναφερθεί πως το παρόν στην Τελετή έδωσαν ακόμη τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών καθώς και (αλφαβητικά): ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια, ο κ. Γεώργιος Γαλάνης, μέλος ΔΕΠ της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο κ. Χρήστος Γεωργουσόπουλος, μέλος ΔΣ Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ), ο κ. Σωτήριος Θεοφάνης, executive director της MARLOGMIND PC, ο κ. Ανακρέων Ματαράγκας, διευθυντής της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, ο κ. Νικόλαος Μελανίτης, κοσμήτορας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο κ. Δημήτριος Μπαρδάκας, αναπληρωτής συντονιστής διευθυντής του ΣΕΦ, ο κ. Νικόλαος Πενθερουδάκης, επίτιμος πρόεδρος της H.S.A., η κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρόεδρος του ΣΕΦ, καθώς και ο κ. Μιχαήλ Φιλιππάκης, εσωτερικό μέλος Συμβουλίου Διοίκησης.

Edited-681