Οι μαθητές της Κύμης και των Κονιστρών γνωρίζουν τα επαγγέλματα της θάλασσας

0

Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων της Κύμης και των Κονιστρών, καθώς και του Επαγγελματικού Λυκείου των Κονίστρων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Ναυτικά Επαγγέλματα και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στη θάλασσα, σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Isalos.net.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κύμης, παρουσία του αντιδημάρχου Κύμης κ. Αλέξανδρου Θεοδώρου, του αντιδημάρχου Κονιστρών, κ. Κωνσταντίνου Δημά, του υποδιοικητή της ΑΕΝ Κύμης Υποπλοιάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Αργύρη και του διευθυντή σπουδών κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρόπουλου, καθώς και σύσσωμου του εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολείων της περιοχής που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δυνατότητες σταδιοδρομίας που προσφέρει στους μαθητές των σχολείων της περιοχής η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Κύμης, όσο και των επαγγελματικών επιλογών που παρέχει το τοπικό ΕΠΑΛ των Κονιστρών, το οποίο προσφέρει ειδικότητα Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑΝΠ μίλησε στους μαθητές για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα ενώ τους απηύθυνε ερωτήματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους. Ο αντιδήμαρχος Κύμης, κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το σύστημα εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού παρουσίασε η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Αναστασία Ζαμπά, ενώ τις επαγγελματικές προοπτικές φοίτησης σε ΕΠΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης εξήγησε ο κ. Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και συντόνισε η Isalos.net, οι αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού καπτ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Πλοίαρχος Α’ της Euronav Ship Management (Hellas) Ltd., καπτ. Εμμανουήλ Καλανδράνης, Πλοίαρχος Α’ της Carras (Hellas) S.A., καπτ. Κωνσταντίνος Στρίκος, Πλοίαρχος Α’ της Maran Gas Maritime Ltd., καπτ. Μιχάηλ Χριστοδούλου, Πλοίαρχος Α’ της Σκύρος Ναυτική Εταιρεία και καπτ. Γεώργιος Μπενέτος, Ανθυποπλοίαρχος της Costamare Shipping Company S.A., παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μαθητές τη δομή αλλά και τον τρόπο λειτουργίας ενός πλοίου, τις αρμοδιότητες και ευθύνες ενός αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα, ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών που έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τη ναυτιλία.

Στιγμιότυπο από το πάνελ των αξιωματικών Ε.Ν. (Α-Δ): καπτ. Εμμανουήλ Καλανδράνης, Πλοίαρχος Α' της Carras (Hellas) S.A., καπτ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Πλοίαρχος Α’ της Euronav Ship Management (Hellas) Ltd., καπτ. Γεώργιος Μπενέτος, Ανθυποπλοίαρχος της Costamare Shipping Company S.A. και καπτ. Κωνσταντίνος Στρίκος, Πλοίαρχος Α’ της Maran Gas Maritime Ltd.

Στιγμιότυπο από το πάνελ των αξιωματικών Ε.Ν. (Α-Δ): καπτ. Εμμανουήλ Καλανδράνης, Πλοίαρχος Α’ της Carras (Hellas) S.A., καπτ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Πλοίαρχος Α’ της Euronav Ship Management (Hellas) Ltd., καπτ. Γεώργιος Μπενέτος, Ανθυποπλοίαρχος της Costamare Shipping Company S.A. και καπτ. Κωνσταντίνος Στρίκος, Πλοίαρχος Α’ της Maran Gas Maritime Ltd.

Σημειώνεται πως οι δράσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή των εταιρειών:

2022.11 - Isalos Sponsors (Κάθετη)