Η ΑΕΝ Οινουσσών καλωσορίζει τους νέους σπουδαστές της

0

Τους νέους σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους 2022-2023 υποδέχθηκε τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, η Σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, o οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε εκ μέρους της Σχολής ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, Πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτριος Κλουμάσης ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, ενώ παρότρυνε τους νέους σπουδαστές/-τριες να ταξιδέψουν στη μνήμη των προγόνων τους που έχασαν πατρίδες, αλλά όχι την ελληνική ψυχή, και να ταξιδέψουν την γαλανόλευκη σημαία στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου με σεβασμό πρωτίστως στην ανθρώπινη ζωή.

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κου Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, αιρετοί των Οινουσσών και της Χίου, εκπρόσωποι Φορέων, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, καθώς και οι συγγενείς των σπουδαστών και μέλη της τοπικής κοινότητας αλλά και στελέχη ναυτιλιακών εταιριών.

Τέλος απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και έπαινοι από Οινουσσιακές και Χιακές ναυτιλιακές εταιρίες καθώς επίσης και από την Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, σε πρωτεύσαντες σπουδαστές/τριες κάθε έτους.

 

Φωτογραφίες: Μαρία Ντινιακουδάκη & Ευγενία Χαλκιά