Ναυτική Μετεωρολογία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

0

Το webinar για τους τροπικούς κυκλώνες αποτελεί μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση του πιο επικίνδυνου μετεωρολογικού φαινομένου με το οποίο μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ένας ναυτικός. Στο σεμινάριο αυτό παρέχονται όλες οι βασικές γνώσεις που πρέπει να γνωρίζει ο αξιωματικός γέφυρας, όπως είναι η δομή των τροπικών κυκλώνων, η ονομασία, το επικίνδυνο και πλεύσιμο ημικύκλιο, ο κανόνας Rule 1-2-3 και η αναθεωρημένη επικίνδυνη ζώνη. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στο τρόπο συμβολισμού των τροπικών κυκλώνων πάνω στους χάρτες επιφανείας, που εκδίδουν οι μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου (NOAA, JMA) και εξηγείται ο τρόπος που διαβάζονται τα μετεωρολογικά μηνύματα (advisories). Και όλα αυτά μέσα από πρακτικές εφαρμογές, ασκήσεις και πλήθος παραδειγμάτων. Το συγκεκριμένο σεμινάριο επιλέχθηκε από τη HELMEPA για ένταξη στο ετήσιο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα του 2016, και υλοποιήθηκε τη 2η μέρα του σεμιναρίου με τίτλο “Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας”.

Σε ποιους απευθύνεται

Το webinar Ναυτικής Μετεωρολογίας για τους Τροπικούς Κυκλώνες απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων οποιασδήποτε βαθμίδας, σπουδαστές ΑΕΝ καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

Κλίμακα ανέμου Saffir – Simpson, ονοματολογία τροπικών κυκλώνων, δημιουργία τροπικών κυκλώνων, δομή τροπικών κυκλώνων, εποχές και τροχιές κίνησης τροπικών κυκλώνων, επικίνδυνο και πλεύσιμο ημικύκλιο, rule 1-2-3, danger zone, αποτύπωση τροπικών κυκλώνων πάνω στους μετεωρολογικούς χάρτες επιφανείας και πρόγνωση της τροχιάς τους, υπολογισμός βέλτιστης πορείας για την αποφυγή των τροπικών κυκλώνων, χρήση του e-mail για την λήψη των μετεωρολογικών πληροφοριών και προγνώσεων που αφορούν τους τροπικούς κυκλώνες.

Κόστος – Εγγραφές

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150€. Στην τιμή περιλαμβάνονται το βιβλίο παρακολούθησης σε μορφή, βιντεομαθήματα και η ηλεκτρονική βεβαίωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ.