Ην. Βασίλειο: Ενίσχυση της επιδότησης για τα εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών

0

Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως προχωρά σε και έμπρακτα τη στήριξη του στη ναυτιλιακή κοινότητα, για τη διατήρηση της ναυτοσύνης και την περαιτέρω ενίσχυση των νέων που επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής ακτοφυλακής (MCA), η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει την επιδότηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών των φερέλπιδων αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, καλύπτοντας το 50% του συνολικού κόστους. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται ένα ακόμη κίνητρο στις ναυτιλιακές εταιρείες να ναυτολογήσουν δόκιμους αξιωματικούς Ε.Ν. που φοιτούν σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου και πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος το βρετανικό Κράτος επιδοτούσε το 30% της μισθοδοσίας των δόκιμων αξιωματικών, ενώ η αύξηση κατά 20% της χρηματοδότησης αντιστοιχεί σε €15,4 εκ. ή (£13 εκ.).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Maritime and Coastguard Agency (MCA), η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για τη διατήρηση της ναυτοσύνης και τη διασφάλιση της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει η Βρετανική ναυτιλία, αλλά και για την ευρύτερη στήριξη των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2024.