Αλεξανδρούπολη: Ιδρύεται Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο 4ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ

0

Ανακοινώθηκε, από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, η ίδρυση του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο 4ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης, από το σχολικό έτος 2022-2023. Πιο συγκεκριμένα, στο 4ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης ξεκινούν, από το νέο εκπαιδευτικό έτος, οι ειδικότητες «Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού» και «Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού».

Η ίδρυση του συγκεκριμένου Τομέα δίνει στους νέους της Αλεξανδρούπολης τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο ναυτικό επάγγελμα, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και Πλοίαρχοι ή Μηχανικοί Α’ του Εμπορικού Ναυτικού.

Η είδηση για την ίδρυση των Ναυτιλιακών Κατευθύνσεων σε ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου των επαγγελματικών προοπτικών που μπορεί να προσφέρει στους νέους της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον για την αναβάθμιση και τον γεωστρατηγικό ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Η Αλεξανδρούπολη είναι μάλιστα η πρώτη πόλη που δημιουργεί Ναυτιλιακό Τομέα σε Επαγγελματικό Λύκειο στην Θράκη και η μοναδική μετά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως για την ίδρυση και λειτουργία της συγκεκριμένης κατεύθυνσης σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτισε το έντονο ενδιαφέρον και οι συντονισμένες προσπάθειες εμπνευσμένων διοικητικών στελεχών, διευθυντών/-τριων και καθηγητών/-τριων στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες μάλιστα οδήγησαν στη διοργάνωση εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών για τα Ναυτικά Επαγγέλματα και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στη θάλασσα νωρίτερα τον Μάιο 2022, στη Νομαρχία Έβρου, με τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας μαθητών Γυμνασίων της περιοχής. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε και η Isalos.net.