Οι μαθητές των Ιωαννίνων γνωρίζουν το Ναυτικό Επάγγελμα

0

Οι δράσεις ενημέρωσης για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας στα ναυτικά επαγγέλματα έχουν ιδιαίτερο νόημα όταν αφορούν νέους σε Περιφέρειες χωρίς σημαντική ναυτική παράδοση.

Οι μαθητές Γυμνασίου αλλά και ΕΠΑΛ των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Ναυτικά Επαγγέλματα και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στη θάλασσα, στην ημερίδα «Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα – Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» που διοργάνωσαν η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ., η Περιφέρεια Ηπείρου, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Isalos.net, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, αλλά και ο Δήμος Ιωαννιτών, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, στην αίθουσα πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής» στα Ιωάννινα.

Ειδικά η εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου, τα Ιωάννινα, είχε ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, αλλά και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας που προσφέρει μια από τις ιστορικότερες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, η ΑΕΝ Ηπείρου, με έδρα την Πρέβεζα.

Edited-73

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή της 3η Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχου Ευρυβιάδη Σαπουνά, ενώ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγραμματισμού δράσεων και εκδηλώσεων ενημέρωσης της νέας γενιάς για το ναυτικό επάγγελμα, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις συμμετέχουν το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Ίδρυμα Ευγενίδου, αλλά και η Isalos.net.

Edited-75

(Α-Δ): Δρ. Ηλίας Μπίσιας (Ναυτικά Χρονικά, Isalos.net), Δρ Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης (Ίδρυμα Ευγενίδου, IMO Good Will Ambassador), καπτ. Αμαλία Κουλούρη, Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (ΥΝΑΝΠ), κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηπείρου)

Στην εκδήλωση απηύθηναν χαιρετισμό ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑΝΠ, ο Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου & Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του IMO στην Ελλάδα, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης, περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και συντόνισε ο Δρ. Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, τόσο ο Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, όσο και η καπτ. Αμαλία Κουλούρη Πλοίαρχος Ά Τάξης Ε.Ν, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μαθητές τη δομή αλλά και τον τρόπο λειτουργίας ενός πλοίου, τις αρμοδιότητες και ευθύνες ενός αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα, ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών που έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τη ναυτιλία.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο καπτ. Παντελής Κίκερης, Διευθυντής Σπουδών της ΑΕΝ Πρέβεζας, η οποία και αποτελεί την πλησιέστερη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο δήμο Ιωαννιτών.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ακολούθησαν ευχαριστίες και απονομή αναμνηστικών.