Νέα εκδήλωση: Οι Επιχειρηματικές Στρατηγικές των Οινουσσιακών Ναυτιλιακών Οίκων

0

Η Isalos.net, διοργανώνει νέα επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα «Συλλογικότητα & Υπέρβαση: Η διεθνής διάσταση της Οινουσσιακής Ναυτιλίας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των Οινουσσών, Αιγνουσιώτες επικεφαλής και διευθυντές ναυτιλιακών οίκων, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και αξιωματικοί Ε.Ν. θα παρουσιάσουν τις συνθήκες μέσα από τις οποίες η ναυτιλία των Οινουσσών κατόρθωσε να εδραιωθεί ως σημαντική κοιτίδα επιχειρηματικότητας και ναυτοσύνης με διεθνή εμβέλεια.

Η συζήτηση θα εστιαστεί τόσο στη ναυτική παράδοση των Οινουσσών, όσο και στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και λήψης στρατηγικών αποφάσεων, που διέκριναν -και εξακολουθούν να διακρίνουν- τους Αιγνουσιώτικους ναυτιλιακούς Οίκους. Έννοιες όπως είναι η καινοτομία αλλά και η συνεργασία, θα συζητηθούν, αποκρυπτογραφώντας μερικά από τα σημαίνοντα χαρακτηριστικά που ξεχώριζαν την επιχειρηματική παράδοση του συγκεκριμένου ναυτότοπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν επίσης δύο ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, τα οποία αναδεικνύουν αφενός τη μοναδικότητα του Αρχιπελάγους των Οινουσσών και αφετέρου τη ναυτική παράδοσή του.

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με τη συνεργασία του Δήμου Οινουσσών, του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» και του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών την Πέμπτη, 12 Μαίου 2022 και ώρα 18:30 – 20:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα (είσοδος από Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο).
Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα διεξαχθεί επίσης με την επιστημονική συμβολή μελών του Εργαστηρίου Ναυτιλιακής Οικονομίας, Διοίκησης και Ναυτικών Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θα συμμετάσχουν οι:

  • κ. Γεώργιος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών
  • κ. Ιωάννης Γ. Λυγνός, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»
  • κ. Δημήτρης Λύρας, Ulysses Systems
  • καπτ. Ανδρέας Φουντούλης, Μέλος Δ.Σ. ΠΕΠΕΝ & HSQE Manager, TMS Bulkers Ltd.
  • Καθ. Ελένη Θανοπούλου, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών- Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Δρ. Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής, Ναυτικά Χρονικά & Isalos.net

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Λαγούδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Αμέσως μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Επετειακή Έκθεση για τα 90 χρόνια των Ναυτικών Χρονικών, η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, απαιτείται όμως ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

Σημειώνεται πως πιστοποιητικό παρακολούθησης θα αποσταλεί αποκλειστικά σε όσους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν την εκδήλωση δια ζώσης.

Εγγραφή για δια ζώσης παρακολούθηση

Οδηγίες προς συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα (μέχρι τις 18:00).

Κατά την επίσκεψη τους στο Ίδρυμα Ευγενίδου, οι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 που ισχύουν και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου, εδώ.

Διοργάνωση:

isalos-net-logo-2-black

Yπό την Αιγίδα:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με τη Συνεργασία:

Isalos Οινούσσες

Με την επιστημονική συμβολή μελών του Εργαστηρίου Ναυτιλιακής Οικονομίας, Διοίκησης και Ναυτικών Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και υποστήριξη:

Isalos Sponsors