Alba Executive MBA: Πρόγραμμα σπουδών για τα c-level στελέχη

0

Στην εποχή των συνεχών ανατροπών και ανακατατάξεων, το Alba Graduate Business School έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των c-level στελεχών, ξεκινώντας την 5η τάξη του Executive MBA τον Σεπτέμβριο του 2022, με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών.

Το Alba Graduate Business School προσκαλεί ανώτερα και ανώτατα στελέχη να ενταχθούν στο “Alba Executive MBA”, ένα καινοτόμο και μοναδικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις στελεχών που διανύουν ήδη αξιοσημείωτη πορεία στον στίβο του επιχειρείν. Το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδρούν με παγκοσμίου κλάσης καθηγητές, αλλά και καταξιωμένα στελέχη από όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την προοπτική τους και αποκομίζοντας τα κατάλληλα εφόδια για να μετασχηματιστούν σε ηγέτες του αύριο.
Το Alba Εxecutive MBA απευθύνεται αποκλειστικά σε c-level και ανώνατα στελέχη και επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσίας, και προσφέρει την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματικών επαφών, αφού όλοι οι συμμετέχοντες επιλέγονται ύστερα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και με ουσιαστικό κριτήριο την επαγγελματική τους πορεία και καταξίωση.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συμμετέχοντες την επιχειρηματική οξυδέρκεια, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να αναδειχθούν σε σύγχρονους ηγέτες μέσα από ένα εύρος μαθημάτων και σεμιναρίων που περιλαμβάνουν παρουσίαση ενδεικτικών case studies, συζητήσεις, προσομοιώσεις, εργασίες, καθώς και διαλέξεις από καταξιωμένους καθηγητές. Το περιεχόμενο του προγράμματος ξεδιπλώνεται μέσα από πέντε στρατηγικές θεματικές ενότητες, τις «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», τις «Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης», την «Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων» και «Οργανωσιακών Ικανοτήτων» και την «Ανανέωση της Επιχείρησης», ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική του ψηφιακού μετασχηματισμού και του disruption που επέφερε η πανδημία στη λειτουργία των επιχειρήσεων, με στόχο τα ανώτερα στελέχη να αναβαθμίσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες και να εξοικειωθούν με την ψηφιακή εποχή.

Η φοίτηση στο Alba Executive MBA προσφέρει σε ένα στέλεχος:

• Ώθηση στην επαγγελματική του εξέλιξη, ανάπτυξη μοναδικών ικανοτήτων ηγεσίας και προετοιμασία για την ανάληψη περισσότερων καθηκόντων.

• Διευρυμένη εποπτεία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις.

• Ικανότητα να ηγηθεί στη διαδικασία ανάπτυξης και μετασχηματισμού του οργανισμού του.

• Δικτύωση με καταξιωμένα στελέχη που διαθέτουν πλούσια εμπειρία και προέρχονται από ένα διευρυμένο φάσμα επιχειρήσεων.

Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, ακαδημαϊκός διευθυντής του Alba Executive MBA, δήλωσε σχετικά: «Σε μια περίοδο συχνότατων και ταχύτατων αλλαγών όπου η εργασία, η οικονομία και συνολικά η κοινωνία αλλάζουν, ταυτόχρονα μεταβάλλονται και οι δεξιότητες που οφείλει να διαθέτει ένας ηγέτης. Στην εποχή του disruption, το Alba Executive MBA έρχεται να καλύψει την ανάγκη πολλών ηγετικών στελεχών να επικαιροποιήσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Η πέμπτη σειρά του προγράμματος που ξεκινάει τον προσεχή Σεπτέμβρη προσκαλεί ηγετικά στελέχη από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων σε ένα ταξίδι μάθησης, μέσω του οποίου θα καταφέρουν να βρουν το κλειδί και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες επιτυχίας τους».

Με τη σειρά της, η Αντωνίνα Καλκαβούρα, Διευθύντρια του Alba Executive MBA, ανέφερε: «Το Alba Executive MBA ήρθε για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες από εκείνες που καλύπτονται από τα κλασσικά MBAs του δικού μας Πανεπιστημίου, αλλά και των υπολοίπων δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε στελέχη τα οποία ήδη έχουν εξελιχθεί προσωπικά και επαγγελματικά και αναζητούν ώθηση προκειμένου να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Όντας ένα MBA που αποτελείται αποκλειστικά από c-level στελέχη, κάθε φοιτήτρια και φοιτητής φέρνουν μέσα στην τάξη την πλούσια εμπειρία τους, από την οποία βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι καθηγητές όσο και οι υπόλοιποι συμφοιτητές. Είναι ακριβώς αυτή η ανταλλαγή εμπειριών που καθιστά το Alba Executive MBA μοναδικό».

Παρέχοντας χρονική ευελιξία στους συμμετέχοντες, η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δύο σαββατοκύριακα ανά μήνα, με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά και συνολική διάρκεια τους 20 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Alba Executive MBA μπορείτε να βρείτε εδώ.