Πανεπιστήμιο Πειραιά: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διαχείριση Λιμένων

0

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση πενήντα θέσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία».

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου 2022 και διαρκεί έως τις 30 Απριλίου 2022. Το πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο «Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία».

Η εισαγωγή γινεται απευθείας στον Β’ κύκλο σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 του ενώ η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2023.

Το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να παράσχει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της Λιμενικής Οικονομικής και Πολιτικής, της Παράκτιας Οικονομίας, της Διαχείρισης και Λειτουργίας Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων καθώς και την αλληλεπίδραση τους με την Εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα, αποσκοπεί στην προετοιμασία ικανών στελεχών που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την αποτελεσματική και οικονομικά ανταποδοτική λειτουργία των λιμένων της χώρας, καθώς και την διαχείριση των πόρων που χρησιμοποιούνται στις παράκτιες οικονομικές δραστηριότητες. Μέσω του Προγράμματος επιχειρείται να καλυφθεί η ανάγκη για εξειδικευμένες γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου στελεχών συναφών επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Το Πρόγραμμα είναι εντατικό και δομείται σε σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης. Η διδασκαλία των μαθημάτων ολοκληρώνεται σε δύο περιόδους ανά εξάμηνο, στις οποίες προβλέπεται η παρακολούθηση υποχρεωτικών και επιλογής μαθημάτων, με τις ενδεχόμενες εργασίες ανά μάθημα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται σε εντατικό πρόγραμμα τις ημέρες Πέμπτη – Παρασκευή κατά τις απογευματινές ώρες και το Σάββατο σε ημερήσιο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα κλιμακωθεί σε εβδομαδιαία βάση με οκτώ τουλάχιστον εβδομάδες διδασκαλίας ανά περίοδο, με μία ή δύο εβδομάδες εξετάσεων.

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, κατόπιν επιλογής, πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.4485/2017 και διπλωματούχοι Α.Ε.Ν. ισότιμοι με ΤΕΙ (Ν. 3450/2006).

Η υποβολή αιτήσεων διαρκεί μεταξύ 14 Φεβρουαρίου 2022 – 30 Απριλίου 2022.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατώντας εδώ

Η επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία» του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι διαθέσιμη εδώ