Προηγμένη τεχνολογία αερολίπανσης σε containership της Maersk

0

Οι εταιρείες Wärtsilä και Silverstream Technologies πρόκειται να εγκαταστήσουν δοκιμαστικά το σύστημα αερολίπανσης Silverstream® System σε ένα containership της A.P. Moller-Maersk, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης containerships στον κόσμο.

Η δοκιμή θα εξετάσει πιθανές βελτιώσεις στη συνολική απόδοση του πλοίου, που προκύπτουν από τη χρήση του συστήματος, εστιάζοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των παραγόμενων εκπομπών. Το σύστημα αερολίπανσης της Silverstream μειώνει την αντίσταση τριβής του νερού στο κύτος του πλοίου, ενώ η λειτουργία του δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και δεν θέτει περιορισμούς στο επιχειρησιακό προφίλ του πλοίου.

Απώτερος στόχος και των τριών εταιρειών είναι, μέσω της συνεργασίας τους, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες απανθρακοποίησης της ναυτιλίας, ενώ παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πιθανή εγκατάσταση του συστήματος στα πλοία της Maersk τα οποία καταναλώνουν ως καύσιμο μεθανόλη.

Ο Noah Silberschmidt, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Silverstream Technologies, ανέφερε σχετικά: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η A.P. Moller-Maersk υποστηρίζει την πρωτοπόρο τεχνολογία μας, η οποία αποδεδειγμένα προσφέρει σημαντική βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας καθώς και μείωση των παραγόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Wärtsilä που συνεργάστηκε μαζί μας για την παράδοση της ολοκληρωμένης αυτής λύσης».

Φωτό: Sujithsidharth/ Pexels

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά