ΑΕΝ Μακεδονίας: Oι δωρεές σύγχρονου εξοπλισμού συνεχίζονται

0

Αμείωτες και σταθερές παραμένουν οι δωρεές της ναυτιλιακής κοινότητας στα δημόσια ιδρύματα ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας μας. Η Hellenic Mutual War Risks Association (Βermuda) Limited, πιστή στη δέσμευση των μελών της για την υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας και ειδικά της νέας γενιάς ναυτικών, προσέφερε, με μια γενναιόδωρη δωρεά, έναν Liquid Cargo Simulator για τις ανάγκες της ΑΕΝ Μακεδονίας. Πριν από τέσσερα χρόνια, οι διευθυντές της Σχολής Μηχανικών, ο κ. Δημήτριος Γουργούλης και μετέπειτα ο κ. Γεώργιος Γκοτζαμάνης, ξεκίνησαν και υποστήριξαν τις διαδικασίες για τη δωρεά και ανέλαβαν την επικοινωνία ανάμεσα στον δωρητή και το Υπουργείο Ναυτιλίας. Στη συνέχεια, ο νυν διευθυντής προχώρησε στην υλοποίηση της εγκατάστασης και στην οργάνωση της εκπαίδευσης στον προσομοιωτή των αξιωματικών του ΕΝ που εργάζονται στην Ακαδημία. Ο προσομοιωτής χειρισμού υγρού φορτίου (LCHS), την ώρα του ειδικού σεμιναρίου, θα επιτρέπει τη διδασκαλία σε έξι εκπαιδευομένους από έναν εκπαιδευτικό.

Untitled design (1)

Ο διοικητής της ΑΕΝ Μακεδονίας αντιπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Μ. Μακρής, στην ευχαριστήρια ομιλία του, εκ μέρους του συνόλου του στρατιωτικού, πολιτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού της Ακαδημίας, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες όλων προς τον οργανισμό, καθώς, όπως ανέφερε, «με αυτή την αξιέπαινη πράξη σας συμβάλλετε τα μέγιστα στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την ΑΕΝ Μακεδονίας, ο οποίος ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας όσο και στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον της ναυτιλίας. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους σπουδαστές μας μηχανικούς, που επιτυγχάνεται με προσομοίωση βασισμένη σε τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δίκτυα (PC-based)».

Στον χαιρετισμό του, ο διευθυντής σπουδών της Σχολής Μηχανικών, κ. Χαράλαμπος Υάκινθος, τόνισε ότι η δωρεά της Hellenic Mutual War Risks Association συμπληρώνει την υλικοτεχνική υποδομή της Ακαδημίας και θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα προσομοιωτή που θα διασυνδέει τον υπάρχοντα προσομοιωτή γέφυρας της Σχολής Πλοιάρχων με τον δωρισθέντα. Συμπλήρωσε επίσης ότι «η διασύνδεση αυτή θα γίνει μέσω ενός ακόμη προσομοιωτή μηχανής, που θα λειτουργεί ως ο εγκέφαλος της όλης εγκατάστασης. Έτσι, η Ακαδημία θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εντός των χώρων της θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη προσομοίωση πλοίου με πλήρη συνεργασία των δύο σχολών. Ελπίζουμε σε αυτό μας το εγχείρημα να βρούμε ξανά συμπαραστάτη την εταιρεία».

Ως ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης για τη δωρεά, η Ακαδημία αποφάσισε να προβεί στην ονοματοδοσία της αίθουσας του προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου σε «Αίθουσα HELLENIC MUTUAL WAR RISKS ASSOCIATION (BERMUDA) LIMITED», «ώστε η μνήμη να υπερισχύει της λήθης και να υπενθυμίζεται σε όλους τους παρευρισκομένους στον χώρο η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή σας στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού της Ακαδημίας μας», όπως δήλωσε ο διοικητής της ΑΕΝ.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κούβελας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γεώργιος Τσαμασλής, ο οποίος στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες σημαντικότατες δωρεές πρέπει να προβάλλονται σε όλο το πανελλήνιο, ώστε να τιμήσουν τους δωρητές αλλά και να αναδείξουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στη συγκεκριμένη ΑΕΝ. Εκ μέρους της δωρήτριας παρέστησαν οι κ. Ορέστης Χαλκιάς και Άρης Δεσύπρης.

Λίγη ώρα αργότερα, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης επισκέφθηκε την Ακαδημία και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις αλλά και στους προσομοιωτές των σχολών. Ο Αρχηγός ΛΣ έδειξε ενδιαφέρον για τις ανάγκες της Ακαδημίας και τόνισε ότι ο ίδιος, ως απόφοιτος της ΑΕΝ Κύμης, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας. Επιπλέον υπογράμμισε την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και άλλων ναυτιλιακών εταιρειών και φορέων στις ανάγκες της πατρίδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τέλος τόνισε την προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των σχολών καθώς και της ανανέωσης των εκπαιδευτικών βιβλίων με την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος Ευγένιου Ευγενίδου.