Το πρώτο containership κατανάλωσης μεθανόλης

0

Οι A.P. Moller-Maersk και Hyundai Mipo Dockyards υπέγραψαν σύμβαση για τη ναυπήγηση ενός πλοίου τροφοδοσίας (feeder vessel), το οποίο θα διαθέτει κινητήρα διπλού καυσίμου και θα χρησιμοποιεί ως καύσιμα είτε μεθανόλη είτε πετρέλαιο πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Το μήκους 172 μ. πλοίο θα επιχειρεί για λογαριασμό της Sealand Europe, θυγατρικής της Maersk, στη Βαλτική Θάλασσα, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Βοθνιακού Κόλπου. Τα συστήματα κατανάλωσης μεθανόλης του πλοίου πρόκειται να αναπτυχθούν από τις MAN Energy Solutions, Hyundai Engine and Machinery (κύρια μηχανή) και Hyundai HiMSEN (ηλεκτρομηχανές) σε συνεργασία με τις Hyundai Mipo και Maersk. Το πλοίο θα φέρει τη σημαία της Δανίας και θα είναι ταξινομημένο στον ABS.

Το πρώτο containership κατανάλωσης μεθανόλης

Η Henriette Hallberg Thygesen, CEO of Fleet & Strategic Brands στην A.P. Moller-Maersk, ανέφερε σχετικά: «Το πρωτοποριακό αυτό containership δείχνει ότι οι κλιμακούμενες λύσεις για την αντιμετώπιση της πρόκλησης περί μείωσης των εκπομπών του ναυτιλιακού κλάδου είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα. Από το 2023 θα διαθέτουμε πολύτιμη εμπειρία στο κομμάτι της διαχείρισης των containerships του μέλλοντος, προσφέροντας παράλληλα στους πελάτες μας υπηρεσίες μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα και βοηθώντας έτσι στην απανθρακοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού τους».

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου 2021 των Ναυτικών Χρονικών.

Φωτο: A.P. Moller-Maersk