Νέο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Τη Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, θα διεξαχθεί το webinar Modern Marine Meteorology. Το μοναδικό webinar ναυτικής μετεωρολογίας αποκλειστικά για ναυτικούς, που συνδέει τον παραδοσιακό τρόπο καιρικής ενημέρωσης στο πλοίο (facsimile) με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές που βασίζονται στα ψηφιακά δεδομένα καιρού (grib files). Χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους τηλεκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες από το δικό τους χώρο, δεν παρακολουθούν απλά μία διάλεξη αλλά αλληλεπιδρούν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το webinar ακολουθεί τη διάρθρωση του δια ζώσης σεμιναρίου. Έτσι οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να κατανοούν τους χάρτες καιρού που λαμβάνουν στο πλοίο αλλά και να συνδυάζουν αυτή την πληροφορία με οποιαδήποτε εφαρμογή καιρού αλλά και με τις προγνώσεις που τους στέλνουν οι διάφορες εταιρίες καιρού. Επίσης μαθαίνουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν πάντα καιρό στο πλοίο, ανεξαρτήτως περιοχής και πρόσβασης στο internet.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο πατήστε εδώ και για εγγραφές εδώ.

Η 1η και 2η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η 3η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο ναυτικός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού για τον υπολογιστή σας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται οι σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή (pdf), βιντεομαθήματα και η βεβαίωση συμμετοχής.