Η τεχνολογία του ψηφιακού διδύμου στην υπηρεσία της ναυτιλίας

0

Ο νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR) και οι εταιρείες Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) και Hyundai Heavy Industries (HHI) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μια τεχνολογική λύση ψηφιακού διδύμου για ένα πλοίο μεταφοράς LNG. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της έκθεσης Gastech 2021 και έχει ως στόχο να υποστηρίξει τόσο τις προσπάθειες ψηφιοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας όσο και την αυξανόμενη ζήτηση για πλοία μεταφοράς LNG μεγάλου μεγέθους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι τρεις εταίροι πρόκειται να αναπτύξουν περαιτέρω την τεχνολογία ψηφιακού διδύμου της Hyundai (HIDTS), προκειμένου αυτή να εφαρμοστεί σε ένα πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 174.000 cbm, με δεξαμενές φορτίου τύπου Β.

Ο ρόλος του LR θα είναι να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου, εκτίμησης κινδύνου, επαλήθευσης και επικύρωσης, προκειμένου να υποστηρίξει τις KSOE και ΗΗΙ στη διαδικασία ανάπτυξης και εφαρμογής του ψηφιακού διδύμου. Επιπλέον, η προσέγγιση του νηογνώμονα θα γίνει με τρόπο που θα καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής της τεχνολογίας του ψηφιακού διδύμου, από το στάδιο του αρχικού σχεδιασμού μέχρι το στάδιο της λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης του HIDTS.

Φωτο: Ναυτικά Χρονικά