Παγκόσμια ημέρα σκύλου: Ένας σύντροφος εν πλω

0

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον πιο πιστό τετράποδο σύντροφο του ανθρώπου.

Στην παγκόσμια ιστορία της ναυτιλίας έχει καταγραφεί από αρχαιοτάτων χρόνων η παρουσία σκύλων στα πλοία. Αυτός ο γλυκός και ολιγαρκής φίλος, δεν θα μπορούσε παρά να συντροφεύει τον ναυτικό και στα ταξίδια του, ως «μασκότ» που προσφέρει χαρά, ηρεμία, χαμόγελο και πάντα ως ένα ακόμη δραστήριο και ακούραστο μέλος του πληρώματος.

Η ιδρύτρια και επιμελήτρια του Museum of Maritime Pets στην Αννάπολις του Μέριλαντ ξεκίνησε να συγκεντρώνει υλικό, φωτογραφίες και γραπτές μαρτυρίες για σκύλους εν πλω. Έτσι, έγινε γνωστή η ιστορία του Σεβάχ, ενός ημίαιμου σκύλου που υπηρέτησε έντεκα ολόκληρα χρόνια σε πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με υποβρύχια, το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος επιβιβάστηκε σε σωστικές λέμβους, ο Σεβάχ όμως παρέμεινε στο κατάστρωμα, δίνοντας θάρρος σε όσους είχαν μείνει πίσω.

Σήμερα, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την παρουσία ζωών στα πλοία, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους ναυτικούς να φροντίζουν κάθε είδους αδέσποτα στα λιμάνια όπου δένουν.

Μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ιστορία για έναν σκύλο που ενδεχομένως σας συντρόφευσε στο ταξίδι σας ή συναντήσατε αδέσποτο σε ένα λιμάνι!